13.8 C
Amsterdam
27 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Prachtige wedstrijd Classics en Brommercrossers van de VMCN bij BMAC Borculo

Prachtige wedstrijd Classics en Brommercrossers van de VMCN bij BMAC Borculo

Afgelopen zondag werd de 3e wedstrijd van de VMCN verreden in het mooie Borculo.

Borculo had de baan er perfect bij liggen en met het mooie weer waren er 163 inschrijvingen. De rijders hadden er allemaal zin in. Met een nieuw dagschema hebben we geprobeerd wat meer variatie erin te brengen zodat er voldoende tijd is om ook bij de andere klasses te kunnen kijken. Er was weer veel publiek aanwezig voor alle rijders.

Super EVO (Pre 97)

1e manche groep B:
Natuurlijk zoals altijd zagen we de groene Kawasaki van de altijd goed gemutste Peter Lenselink op 1 met daarachter de gele Suzuki van Rudi Takman en op 3 de rode Honda van Jurn Dortmans

2e manche groep B:
En daar is die weer Peter Lenselink weer op 1 in de B groep met daarachter Jurn Dortmans en op plek 3 Valentijn Blomer.

1e manche groep A:
Een nieuwe inschrijving in de Open klasse van de winnaar van de MX50 Superklasse Wesley Staring zorgde voor veel kijk plezier in de 1e manche van de  A groep.  Met op 1 Wesley Staring met in het achterwiel de kampioen van vorig jaar Gert-Jan Assink en op 3 Senna van Voorst.

2e manche groep A:
Maar de 2e manche is het heel anders.. Door motorische problemen zien we Wesley Staring niet in de top 3 maar hebben we wel een spannend gevecht tussen Senna van Voorst en Gert-Jan Assink maar dit keer gaat Senna van Voorst er met de 1e  plaats vandoor met daarachter Gert-Jan Assink. Daarna werd het nog een spannend duel tussen startnummer 124 Didier van Kasteren en startnummer 108 Martijn van der Veen. Maar in de laatste rond wist Martijn van der Veen nog een mooie 3e plek te behalen.

Classic 60+/60- & Pre 78

1e manche:
De mannen streden op de mooie baan een mooie wedstrijd. Met op de eerste plaats Jimmy Turk met daarachter John Smeyers en op de 3e plaats Jan Schapendonk.

2e manche:
De 2e manche was het een klein beetje anders, daar zagen we een mooi duel plaatsvinden voor de top 3. Uiteindelijk was het weer Jimmy Turk op 1 met daarachter Mark Beekmans en op de 3e plaats John Smeyers

Classic 50cc

1e manche:
Met een mooi aantal van 22 deelnemers werd er gestart in de Classic 50cc met op de eerste plaats Niels de Klein met een 100e seconde in rondetijd verschil gevold door Hans Breemer op de 2e plaats en daarachter Rob Veldman op plaats 3

2e manche:
In de 2e manche was het ook weer ontzettend spannend. Ook hier was Niels de Klein Hans Breemer net te snel af waardoor Niels de Klein op plaats 1 stond, Hans Breemer op plaats 2 en Rob Veldman op plaats 3

Twinshock 50+/50- & Pre 85

In de 1e manche van de B groep was het Hans van der Leest die aan kop reed met daarachter Hannes van Engelen en op de 3e plaats Hugo Heemskerk. De 3 H’s reden mooi op kop.

De 2e manche van de B groep had niemand kans tegen de snelle Hans van der Leest. Met dik 8 seconden voorsprong reed hij voorop met op de 2e plaats Hannes van Engelen en daarachter op plaats 3 Hugo Heemskerk.

In de 1e manche van groep A van het Danny Seels die aan kop reed met vlak achter heb Marijn Gilis gevolgd door Nico Groot op 3.

Een verandering in de top 3 in de Klasse want het is nu niet Danny Seels op 1 maar Marijn Gillis. Marijn Gilis rijd met bijna 30 seconden voorsprong op Danny Seels en op plaats 3 Nico Groot.

ONK MX50

1e manche:
Met bijna 40 deelnemers ging de ONK MX50 van start. Met natuurlijk weer aan kop de snelle Wesley Staring die bijna 40 seconden voorsprong had op Senna van Voorst en daarachter Niels van der Duijn.

2e manche:
Dit keer zat er geen bijna 40 seconden tussen de nummer 1 en 2 maar 7 seconden. Er had een hoop kunnen gebeuren maar weer is het Wesley Staring op plaats 1 gevolgd door Senna van Voorst op plaats 2 met daarachter Niels van der Duijn op plaats 3.