19.6 C
Amsterdam
20 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Benoit Paturel scoort top tien plaats in thuis Grand Prix in Frankrijk

Benoit Paturel scoort top tien plaats in thuis Grand Prix in Frankrijk

Benoit Paturel van het de Baets MX team heeft in zijn thuis Grand Prix in het Franse St. Jean d’Angely een top tien plaats weten te behalen. Ook Dex Kooiker reed een sterke tweede manche in de EMX125 klasse en werd zesde.

Na een moeilijk weekend in Galicie, was Paturel er op gebrand om voor eigen publiek iets goeds te laten zien. In de tijdtraining zette hij een nette tiende tijd op de klok maar kwam in de kwalificatieheat nog sterker voor de dag. Omdat het hard was gaan regenen, was de baan heel glad en modderig geworden. Na een goede start reed Paturel een dijk van een wedstrijd en wist op een hele mooie zesde plaats over de finish te komen.

In de eerste manche werkte Paturel een hele constante wedstrijd af. De hele wedstrijd was hij net buiten de top tien te vinden en wisselde van posities. In de slotfase maakte hij nog een verloren positie goed en wist op een twaalfde plaats over de finish te komen.

Voor de tweede manche kwam de regen met bakken uit de lucht. Paturel pakte een goede start en reed goed mee met de snelle groep voor hem. Lange tijd wist Paturel de achtste plaats in handen te houden maar in het tweede deel van de wedstrijd moest hij twee plaatsen afstaan en finishte op een mooie tiende plaats.

Met een 12-10 in de manches eindigde Paturel op een twaalfde plaats en staat nu achttiende in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Na tegenslag in de eerste manche van de EMX125 klasse revancheerde Dex Kooiker zich in de tweede manche. Hij pakte een hele goede start en reed een dijk van een wedstrijd. Kooiker wist op een zesde plaats over de finish te komen en pakte hiermee zijn beste resultaat in de EMX125 klasse van het seizoen. Door zijn nul score in de eerste manche eindigde Kooiker op een twaalfde plaats in het dagklassement en bezet nu de twintigste plaats in de tussenstand.

In het weekend van 1 en 2 juni gaat het wereldkampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag MXGP Frankrijk:

1 Tim Gajser 43 Pnt

2 Romain Febvre 42 Pnt

3 Jeffrey Herlings 40 Pnt

4 Jorge Prado 38 Pnt

5 Pauls Jonass 36 Pnt

12 Benoit Paturel 20 Pnt

Daguitslag EMX125 Frankrijk:

1 Simone Mancini 47 Pnt

2 Noel Zanocz 45 Pnt

3 Mano Faure 40 Pnt

4 Gyan Doensen 33 Pnt

5 Francesco Bellei 24 Pnt

12 Dex Kooiker 15 Pnt

Photocredits – Fullspectrum Media