16.3 C
Amsterdam
16 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Gyan Doensen vierde in EMX125 in Frankrijk

Gyan Doensen vierde in EMX125 in Frankrijk

Gyan Doensen van het Racestore KTM Factory Rookies team is in de vijfde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Franse St. Jean d’Angely vierde geworden. Doensen kende in de eerste manche een moeilijke beginfase en ondanks een val tijdens de manche wist hij er een achtste plaats uit te halen. In de tweede manche revancheerde hij zich door derde te worden.

Gyan benutte zijn tijd in de vrije training om de baan te leren kennen. Het gevoel was goed en ondanks dat hij niet echt een goede ronde neer wist te zetten, sloot hij de sessie toch af op een tweede tijd. In de tijdtraining kreeg Gyan een kleine tegenslag te verwerken want nadat hij pas twee keer had aangezet, stopte zijn motor er aan de andere kant van de baan mee. Gyan moest terug rennen naar de pits om de andere motor te pakken. Gelukkig wist hij in de laatste ronde nog zijn tijd neer te zetten en sloot de sessie af als vierde. Hiermee mocht hij in beide manches als zevende oprijden naar het starthek.

In de eerste manche pakte Gyan een redelijke start maar verloor in de eerste bocht veel plaatsen omdat hij geen zicht meer had en een flipper van zijn bril af moest trekken. Ook stond Gyan tijdens de eerste ronde nog een keer vast waardoor hij naast de motor de berg op moest rennen. Daarna herstelde hij zich goed en kwam hij met een redelijk ritme terug naar voren. Echter toen hij achter de zesde man kwam, maakte hij een klein foutje en viel. Doensen liet het er niet bij zitten en wist in de laatste ronde nog een plaats winst te boeken, om uiteindelijk op een achtste plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was goed en Gyan kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. Hier heeft hij zo’n twintig gereden maar voerde daarna het tempo op en wist door te stoten naar een derde plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish en werd hiermee vierde in het dagklassement.

Commentaar Gyan Doensen: ”Gemengd gevoel over dit weekend want ik weet dat ik beter kan dan dit, moet het alleen laten zien op de wedstrijden.”

In de tussenstand van het EMX125 Kampioenschap blijft hij op een tweede plaats staan en kijkt tegen een achterstand aan van 17 punten. Over drie weken gaat het kampioenschap verder in het Letse Kegums.

Daguitslag EMX125 Frankrijk:
1 Simone Mancini 47 Pnt
2 Noel Zanocz 45 Pnt
3 Mano Faure 40 Pnt
4 Gyan Doensen 33 Pnt
5 Francesco Bellei 24 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Noel Zanocz 190 Pnt
2 Gyan Doensen 173 Pnt
3 Simone Mancini 166 Pnt
4 Mano Faure 159 Pnt
5 Salvador Perez 150 Pnt
7 Dani Heitink 104 Pnt

Fotocredits – Ray Archer