16.3 C
Amsterdam
16 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings pakt manchezege en podiumplaats in Frankrijk

Jeffrey Herlings pakt manchezege en podiumplaats in Frankrijk

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft zondag tijdens de zevende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Franse St. Jean d’Angely de tweede manche gewonnen. In de eerste manche kwam Herlings na een slechte start en een valpartij terug naar een zesde plaats en verzekerde zich hiermee van een derde plaats in het dagklassement.

Op zaterdag waren de omstandigheden in het begin goed. Herlings had al snel een goed ritme op de baan en wist in de tijdtraining een goede tweede tijd op de klok te zetten. Voor de start van de kwalificatieheat begon het hard te regenen en hierdoor veranderde het circuit in een gladde, modderige baan. De start was van groot belang maar helaas kwam Herlings niet goed weg en kwam pas op een tiende plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een zevende plaats. Echter door een valpartij in de laatste ronde verloor Herlings nog een aantal posities en finishte op een tiende plaats.

Op zondagochtend was het droog en dit deed de baan goed. Na het vallen van het starthek in de eerste manche kwam Herlings met een andere rijder in aanraking waardoor een goed begin verloren ging. Op een achtste plaats kwam hij uit de eerste ronde en begon te jagen op de rijders voor hem. Hij werkte zich op naar een zevende plaats maar zijn opmars werd onderbroken door een valpartij waarbij hij teruggeslagen werd naar een achtste plaats. In de rest van de manche reed Herlings een hoog tempo en wist er nog een zesde plaats uit te halen.

Voor de start van de tweede manche kwam de regen met bakken uit de lucht waardoor het overleven werd. Ditmaal zat Herlings er goed vooraan bij met de start en ging gelijk in de aanval. Op een tweede plaats kwam hij uit de eerste ronde en volgde de leider in de wedstrijd. In de slotfase begon hij aan te zetten en in de laatste ronde sloeg hij toe. Herlings nam de eerste plaats over en wist de manche winnend af te sluiten.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’We zijn zesde en eerste geworden. Het had beter maar ook slechter gekund. Omdat de uitslag na de tweede manche werd veranderd, verloor ik een paar punten op de andere maar ik ben best wel tevreden over mijn tweede manche. De motor liep perfect en hield het in deze zware omstandigheden heel goed vol. Het team heeft hiermee perfect werk verricht. Ik kijk uit naar Teutschenthal nadat ik eerst aankomend weekend deel ga nemen aan het Brits Kampioenschap in Canada Heights. ”

Met een 6-1 in de manches eindigde Herlings op een derde plaats in het dagklassement en blijft hiermee op een vierde plaats staan in de tussenstand. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag MXGP Frankrijk:

 1. Tim Gajser (SLO), Honda, 1-4
 2. Romain Febvre (FRA), Kawasaki, 3-2
 3. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 6-1
 4. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 2-5
 5. Mattia Guadagnini (ITA), Husqvarna 13-17

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

 1. Tim Gajser (SLO), Honda, 348 points
 2. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 343
 3. Romain Febvre (FRA), Kawasaki, 319
 4. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 287
 5. Pauls Jonass (LAT), Honda, 253
 6. Mattia Guadagnini (ITA), Husqvarna, 47

Fotocredits – Ray Archer