19.6 C
Amsterdam
20 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Max Werner scoort twaalfde plaats in EMX250 Frankrijk

Max Werner scoort twaalfde plaats in EMX250 Frankrijk

Max Werner van het JM Honda Racing Team heeft in de vierde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Franse St. Jean d’Angely een twaalfde plaats weten te behalen. Werner pakte deze positie in de tweede manche. In de eerste manche kwam hij bij de start ten val en kwam toen net niet tot scoren.

Werner begon met vertrouwen aan het weekend en voelde zich goed op de baan tijdens de trainingen. Hij kwalificeerde zich als twaalfde en begon gedreven aan de voorbereiding op de eerste manche.

Bij de start van de eerste manche kwam hij goed weg maar omdat hij in de eerste bocht ten val kwam, moest hij vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren maar finishte met een eenentwintigste plaats net buiten de punten.

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Hij zat er goed bij met de start en kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde. Dit wist hij in de eerste tien a vijftien minuten vast te houden totdat hij ineens zijn lijnen begon te veranderen. Door deze wijzigingen verloor hij zijn ritme en begon plaatsen prijs te geven. Werner bleef knokken tot aan de finishvlag en finishte op een twaalfde plaats.

Na de wedstrijd in Frankrijk bezet Werner de veertiende plaats in de tussenstand en is er op gebrand om in de komende wedstrijden plaatsen goed te gaan maken.

Hakon Osterhagen en Delvintor Alfarizi hadden het moeilijk in de MX2 klasse in Frankrijk. Osterhagen kon het juiste gevoel niet te pakken krijgen op het circuit. Ook had hij bij de start van de eerste manche wielspin maar in de tweede manche pakte hij een betere start. Helaas kon hij niet lekker in zijn ritme komen waardoor hij niet meer scoorde dan één punt. Alfarizi boekt progressie en zijn snelheid wordt beter. Hij zal de komende wedstrijden aan zijn starts en de eerste paar ronden moeten werken om nog verder naar voren te kunnen zitten. Alfarizi wist in beide manches zesentwintigste te worden en kijkt uit naar de volgende wedstrijden!

In het weekend van 1 en 2 juni gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Photocredits – Fullspectrum Media