16.3 C
Amsterdam
16 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Quentin Prugnieres achtste in thuis Grand Prix in Frankrijk

Quentin Prugnieres achtste in thuis Grand Prix in Frankrijk

Quentin Prugnieres van F&H Racing heeft een sterke thuis Grand Prix in het Franse St. Jean d’Angely gereden. Prugnieres wist met een achtste en een tiende plaats in de manches achtste te worden in de daguitslag.

Het circuit van St. Jean d’Angely hield zich in het begin van het weekend goed ondanks de vele regenval van eerder in de week. Op zaterdag had Prugnieres nog even tijd nodig om in het juiste ritme te komen en kwam daardoor in de tijdtraining niet verder dan een veertiende tijd. Voor de kwalificatieheat was het begonnen met regenen en daardoor waren de omstandigheden ineens heel anders. Prugnieres pakte een hele goede start en kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde. Hier wist hij zich de hele wedstrijd op staande te houden en zat op de finish niet ver achter de regerend wereldkampioen, Andrea Adamo.

De goede zesde plaats van Prugnieres op zaterdag zorgde voor vertrouwen en Quentin en het team keken dan ook reikhalzend uit naar de zondag. De eerste manche werd nog in droge omstandigheden verreden. Prugnieres had veel werk te doen omdat hij pas op een achttiende plaats uit de eerste ronde kwam. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en wist op een goede achtste plaats over de finish te komen.

In de tweede manche was zijn start beter en wist hij zich in de beginfase al vanaf een tiende plaats op te werken naar een achtste plaats. Dit wist hij een aantal ronden vast te houden maar ging toen in de fout. Ook begon het opdat moment hard te regenen waardoor het overleven werd op het gladde parcours. Prugnieres hield het hoofd koel tot aan de finishvlag en wist op een goede tiende plaats over de finish te komen.

Met een 8-10 in de manches eindigde Prugnieres op een mooie achtste plaats in zijn thuis Grand Prix en staat nu elfde in de tussenstand van het wereldkampioenschap. In het weekend van 1 en 2 juni staat de volgende Grand Prix op het programma in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag Grand Prix MX2 Frankrijk:

1 Lucas Coenen 50 Pnt

2 Kay de Wolf 42 Pnt

3 Andrea Adamo 40 Pnt

4 Simon Laengenfelder 38 Pnt

5 Liam Everts 31 Pnt

8 Quentin Prugnieres 24 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Kay de Wolf 342 Pnt

2 Simon Laengenfelder 290 Pnt

3 Lucas Coenen 283 Pnt

4 Liam Everts 268 Pnt

5 Andrea Adamo 257 Pnt

11 Quentin Prugnieres 124 Pnt