19.6 C
Amsterdam
20 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Roan Tolsma doet ervaring op in EMX250 Frankrijk

Roan Tolsma doet ervaring op in EMX250 Frankrijk

Roan Tolsma heeft in de vierde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Franse St. Jean d’Angely veel ervaring opgedaan. Tolsma wist zich op zaterdag als eenenveertigste te kwalificeren voor de wedstrijd en was hiermee eerste reserve.

Voor de eerste manche waren er nog geen afmeldingen maar dit was bij de tweede manche wel het geval. Tolsma wist een hele goede start te pakken en dook op een vijfde plaats de eerste bocht in. Helaas schoof hij hierin onderuit en kreeg hierbij twee andere rijders over zich heen. Het duurde lang voordat Roan weer onder zijn motor vandaan was en moest daardoor als laatste aan de wedstrijd beginnen. Roan vond het een erg moeilijke baan maar hij reed goed door en wist op een 32ste plaats over de finish te komen.

Commentaar Roan Tolsma: ”Ik baal van dit weekend en ik weet dat het nog veel harder moet. Daar gaan we weer aan werken. Stap voor stap!

Alle sponsoren heel erg bedankt voor het mede mogelijke maken van alles. Trainers, gezin en in het grootste Harmen Tolsma voor al het verrichte werk dit weekend!

Aankomende zondag staat voor Roan de volgende wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap in Westerbork op het programma.