19.6 C
Amsterdam
20 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Top vijf plaats voor Jarne Bervoets in EMX125 in Frankrijk

Top vijf plaats voor Jarne Bervoets in EMX125 in Frankrijk

Jarne Bervoets van het MJC Yamaha team heeft in de vijfde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Franse St. Jean d’Angely een top vijf plaats weten te behalen.

De opkomst was groot in de 125 klasse en daarom werd er in twee groepen getraind. Jarne zat in de eerste groep en benutte zijn tijd in de vrije training om in het goede ritme te komen voor in de tijdtraining. Hierin zette hij verschillende keren aan en wist zich met een zevende tijd in zijn groep zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijd.

Het had ondertussen veel geregend in St. Jean d’Angely en tevens was de eerste manche van de EMX125 klasse een paar uur opgeschoven vanwege een ongeval in de MX2 klasse. Omdat het veel later verreden werd, was de baan erg zwaar en lagen er diepe sporen in met water.

Jarne wist in de eerste manche een hele goede start te pakken en kwam op een achtste plaats uit de eerste ronde. Hij had een goed gevoel op de baan en begon aan een opmars naar voren. Het duurde niet lang voordat hij zich op had weten te werken naar een vijfde plaats. Deze positie wist hij de rest van de manche vast te houden en kwam op een knappe vijfde plaats over de finish.

Al snel na de start van de tweede manche kwam Bervoets ten val waardoor hij helemaal vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. In de gladde, modderige omstandigheden, deed hij dit heel goed en werkte zich terug op naar een elfde plaats. Hij had nog alle kansen op een top tien plaats maar helaas ging het in de slotfase mis. Bervoets kwam ten val en kwam met zijn been onder de motor te liggen. Het duurde lang voordat hij zijn weg weer kon vervolgen waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een vijfentwintigste plaats.

Door zijn nulscore in de tweede manche eindigde Bervoets in het dagklassement op een elfde plaats. In de tussenstand om het EMX125 Kampioenschap bezet hij nu de tiende plaats. Over drie weken gaat het kampioenschap verder in het Letse Kegums.

Daguitslag EMX125 Frankrijk:

1 Simone Mancini 47 Pnt

2 Noel Zanocz 45 Pnt

3 Mano Faure 40 Pnt

4 Gyan Doensen 33 Pnt

5 Francesco Bellei 24 Pnt

11 Jarne Bervoets 16 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Noel Zanocz 190 Pnt

2 Gyan Doensen 173 Pnt

3 Simone Mancini 166 Pnt

4 Mano Faure 159 Pnt

5 Salvador Perez 150 Pnt

10 Jarne Bervoets 86 Pnt