16.3 C
Amsterdam
16 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Yamaha Motor Europe, branch Benelux trotse hoofdsponsor MX Lierneux circuit

Yamaha Motor Europe, branch Benelux trotse hoofdsponsor MX Lierneux circuit

Vernieuwd circuit wordt het nieuwe kloppende hart van motorcross in België

Yamaha Motor Europe, branch Benelux is verheugd aan te kondigen dat zij de officiële hoofdsponsor zijn geworden van het vernieuwde MX Lierneux circuit in België, dat op 22 mei officieel haar deuren opent voor motorcrossliefhebbers uit heel Europa. Dit partnership markeert een nieuwe fase in Yamaha’s betrokkenheid bij motorcross en levert zowel Yamaha als het MX Lierneux circuit talloze voordelen op.

Hele jaar door perfecte omstandigheden

MX Lierneux, erkend door de Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM), is geen onbekende naam in de motorcrosswereld. Het circuit was eerder het toneel van prestigieuze Europese kampioenschappen en wordt regelmatig bezocht door MXGP-rijders voor trainingen. Met een harde ondergrond die eventuele regen efficiënt afvoert, is het mogelijk het hele jaar door op de baan te rijden. De baan droogt snel en biedt daardoor in ieder seizoen optimale rijomstandigheden. De vele natuurlijke en kunstmatige bulten zijn perfect voor zowel beginners als professionele rijders om hun sprongtechnieken te oefenen en te verfijnen.

Veelzijdige motorsporthub

Rijders van alle niveaus kunnen op de vernieuwde baan trainingssessies rijden. MX Lierneux verwelkomt niet alleen traditionele crossmotoren, maar staat ook open voor ATV-rijders, waardoor het een veelzijdige hub wordt voor alle off-road liefhebbers. Als blijk van Yamaha’s langdurige inzet voor de motorsport, zal het circuit ook dienen als locatie voor toekomstige Yamaha evenementen, waaronder de MX Pro Tour en de bLU cRU YZ trainingen en races. Deze klasse is speciaal ontworpen om jong talent te ontwikkelen en te ondersteunen.

Nieuw tijdperk

André Mathieu, de trotse beheerder van MX Lierneux, is blij met de nieuwe samenwerking: ‘Dit is een mooie nieuwe stap in onze ontwikkeling. Met Yamaha als onze hoofdsponsor kunnen we een nieuw tijdperk inluiden voor MX Lierneux. Samen zetten we MX Lierneux nog steviger op de kaart als het kloppende hart van de Belgische en internationale motorcrosswereld.’

Ook Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branch Benelux, is opgetogen over de samenwerking. Hij vertelt: ‘Met dit nieuwe hoofdsponsorschap bevestigen wij als Yamaha Motor Europe, branch Benelux opnieuw onze toewijding aan de sport, en onze voortdurende inzet om zowel de sport als haar rijders naar een hoger niveau te tillen.’

Meer informatie over het circuit, de openingstijden en mogelijkheden vind je op de website van MX Lierneux.