17 C
Amsterdam
21 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Gyan Doensen op het podium in het Italiaans Kampioenschap

Gyan Doensen op het podium in het Italiaans Kampioenschap

Gyan Doensen van het Racestore KTM Factory Rookies team is in het Italiaans Kampioenschap 125 in Montevarchi op het podium geeindigd. In de eerste manche kwam hij na een slechte start en een valpartij terug naar een derde plaats. In de tweede manche werd hij tweede en dit leverde hem in het dagklassement een derde plaats op.

Het gevoel op de baan was goed in de vrije training en tijdtraining. Gyan wist in zijn groep de snelste tijd neer te zetten en was hiermee over beide groepen tweede.

Bij de start van de eerste manche viel zijn motor weg na het vallen van het starthek en daardoor zat Gyan er slecht bij. Gelijk ging hij in de aanval en kreeg al snel de vierde plaats in handen. Echter bij een inhaalmanoeuvre op de derde man kwam hij ten val en verloor kostbare tijd. Daarna wist Gyan het gat weer dicht te rijden en wist de derde plaats over te nemen. Omdat de eerste twee rijders al te ver weg waren, sloot Gyan de eerste manche af op een derde plaats.

De start van de tweede manche was vele malen beter. Gyan schoot als eerste de eerste bocht in maar omdat hij iets te hard ging, kwam hij te ver naar buiten uit en viel terug naar een derde plaats. In de beginfase kon hij niet lekker in zijn ritme komen maar dit werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter. Toen de tweede man ten val kwam, kon Gyan deze positie over nemen en verkleinde hij het gat tot aan de leider. Gyan finishte op een tweede plaats en werd hiermee derde in het dagklassement.

Commentaar Gyan Doensen: ‘’Ik ben een beetje blij met dit podium na een paar moeizame wedstrijden maar dit is niet waar we willen zijn. Ik ga er alles aan doen om weer te winnen!’’

In het weekend van 8 en 9 juni staat de volgende EMX125 wedstrijd op het programma voor Gyan in het Letse Kegums.

Fotocredits – Phawkmania