19.8 C
Amsterdam
17 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Jaimie van Sikkelerus loopt polsblessure op in Donington Park

Jaimie van Sikkelerus loopt polsblessure op in Donington Park

Jaimie van Sikkelerus van MPM Routz Racing heeft tijdens het British Superbikes Kampioenschap op Donington Park een tegenslag te verwerken gehad. Van Sikkelerus was het hele weekend snel maar kwam bij de start van de eerste manche ten val en blesseerde hierbij zijn pols.

De omstandigheden waren goed in de trainingen en Jaimie voelde zich perfect op de TAG Honda. Zijn tijd was erg scherp en de Akersloter van MPM Routz Racing stond tussen de grote namen. In zijn eigen klasse stond hij continu bovenaan in de lijst.

De kwalificatie op zaterdag begon erg goed maar omdat Jaimie de limiet op zocht, miste hij de bocht en viel hij om in de grindbak. Jaimie reed snel terug naar de pits waar de monteurs de motor weer binnen enkele minuten klaar hadden. Toen Jaimie terug op de baan was, had hij nog tijd voor twee ronden en wist deze met een goede tijd te volbrengen.

British Superbikes Championship
Round 01 – Navarra Circuit
20th – 21st April 2024

Bij de start van de eerste manche ging het mis voor Jaimie. Na de start werd hij bij het aanrijden van de eerste bocht naar binnen gedreven waardoor hij de bocht erg scherp moest nemen. Toen hij op het gas ging, brak de motor achter weg waardoor hij er met een highside vanaf klapte. Omdat de motor over Jaimie heen viel, bezeerde Jaimie zijn pols. De medici hebben Jaimie onderzocht en constateerden dat de pols niet goed was waardoor Jaimie voor de rest van het weekend een startverbod kreeg.

Toen Jaimie op maandag thuis kwam, heeft hij een scan en foto’s laten maken van zijn pols. Hierop is te zien dat zijn pols niet gebroken is maar dat er kleine scheurtjes in het bot zitten. Omdat de volgende wedstrijd pas over drie weken is, kan Jaimie deze tijd pakken om te herstellen. De volgende wedstrijd wordt verreden op het circuit van Knockhill.