17 C
Amsterdam
21 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Roan Tolsma derde in NK 250 Westerbork

Roan Tolsma derde in NK 250 Westerbork

Roan Tolsma is in het Nederlands Kampioenschap 250 in Westerbork derde geworden. In de eerste manche kwam Tolsma van ver en wist er nog een derde plaats uit te halen. In de tweede manche zat hij er beter bij maar moest hij de kopmannen laten gaan en wist opnieuw derde te worden.

In de tijdtraining slaagde Roan er niet in om een vrije ronde neer te kunnen zetten. Ondanks dit kwam hij toch uit op een vijfde tijd, wat niet verkeerd was.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Roan niet goed weg en moest vanaf een achttiende plaats terug naar voren zien te komen. Gedurende de wedstrijd kwam hij steeds verder terug en wist op een derde plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kwam hij in de eerste ronde vanaf een zesde plaats terug naar een derde positie. Vervolgens had hij de aansluiting met de kopmannen maar moest ze op een gegeven moment laten gaan. Roan finishte opnieuw op een derde plaats en werd hiermee ook derde in het dagklassement.

Aankomend weekend zal Roan deelnemen aan de vijfde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Duitse Teutschenthal.