18.9 C
Amsterdam
21 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Van de Walle en Kooiker pakken podiumplaatsen

Van de Walle en Kooiker pakken podiumplaatsen

Brent van de Walle en Dex Kooiker van het De Baets MX team zijn het afgelopen weekend beiden op het podium geeindigd. Van de Walle wist derde te worden in het Nederlands Kampioenschap in Westerbork en Kooiker werd tweede in de ADAC 125 Cup in Vellahn.

Het weekend begon in Vellahn positief voor Dex. Hij had een goed gevoel op de baan en wist in de tijdtraining een vijfde tijd op de klok te zetten.

Na een goede start in de eerste manche wist Dex op een derde plaats over de finish te komen. In de tweede manche zat hij er minder goed bij met de start maar hij kwam goed terug en wist als tweede te finishen. In de derde manche was zijn start weer goed maar omdat het moeilijk was om in te halen, kon hij er in deze manche niet meer uithalen dan een vierde plaats.

Met deze resultaten eindigde hij op een tweede plaats.

Brent van de Walle kwam aan de start in het Nederlands Kampioenschap 125cc in Westerbork. De dag van Brent begon goed want in de vrije training was hij de snelste rijder op de baan. Ook in de tijdtraining slaagde hij erin om een goede tijd neer te zetten en sloot de sessie af als derde.

In de eerste manche pakte hij een goede start maar door een foutje in de tweede bocht verloor hij een aantal plaatsen. Gedurende de wedstrijd kwam hij goed terug naar voren en kwam aan het achterwiel van de derde man op een vierde plaats over de finish. In de tweede manche pakte Brent opnieuw een goede start maar omdat er iemand vlak voor hem viel moest hij hard remmen. Ondanks dit kreeg hij de derde plaats al snel terug in handen en ging de strijd aan om de tweede plaats. Omdat Brent na zijn blessure pas net weer op de motor zit, kon hij het niet helemaal volhouden tot aan het einde en moest genoegen nemen met een derde plaats.

Met een 4-3 in de manches eindigde Brent op een derde plaats in het dagklassement. Aankomend weekend staat voor het De Baets MX team de Duitse Grand Prix in Teutschenthal op het programma.

Fotocredits – Fullspectrum Media