17 C
Amsterdam
21 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Leerzaam EMX250 weekend voor Roan Tolsma in Duitsland

Leerzaam EMX250 weekend voor Roan Tolsma in Duitsland

Roan Tolsma heeft een leerzaam weekend achter de rug. Roan kwam aan de start bij de EMX250 wedstrijd in het Duitse Teutschenthal.

Roan benutte zijn tijd in de vrije training om aan de baan te wennen. Vol goede moed begon hij aan de tijdtraining. Hierin wist hij zich met een achtendertigste tijd net te kwalificeren voor de wedstrijd. Roan was hier niet tevreden mee en vond dat het een stukje harder moest.

In de eerste manche kreeg hij gelijk een tegenslag te verwerken want op de eerste bult sprong er iemand tegen hem aan waardoor hij ten val kwam. Vanaf een laatste plaats moest hij terug naar voren komen maar door goed door te rijden wist hij er nog een eenendertigste plaats uit te halen.

Voor de tweede manche was de baan erg nat en moeilijk. Roan kwam niet goed uit de start en had het daarna moeilijk om in het juiste ritme te komen. In de slotfase werd dit beter maar toen was het al te laat. Roan finishte op een negenentwintigste plaats.

Al met al heeft hij genoten van het weekend en heeft hij enorm veel bijgeleerd. Roan zal zich nu gaan voorbereiden op het Nederlands Kampioenschap in Eersel.