19.6 C
Amsterdam
20 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Lotte van Drunen blijft aan de leiding in het WK Dames

Lotte van Drunen blijft aan de leiding in het WK Dames

Lotte van Drunen van het De Baets Yamaha MX team is onder natte en verraderlijke omstandigheden derde geworden in de Duitse Grand Prix in Teutschenthal. Hiermee behoud ze haar 100% score wat betreft podiumplaatsen en heeft ze nu nog een voorsprong van 8 punten op de tweede dame. Ook Benoit Paturel deed het goed en wist achtste te worden in de MXGP klasse.

Na haar twee opeenvolgende zeges in Sardiniƫ en Spanje arriveerde van Drunen in Duitsland met de rode leidersplaat op haar GYTR uitgeruste YZ250F.

Een matige start in de eerste manche koste Van Drunen veel plaatsen. Geconfronteerd met een extreem technisch, nat en uitdagend circuit, knokte Lotte zich door het veld naar voren. Aan het einde van de eerste ronde kwam ze op een vijfde plaats voorbij start/finish maar had toen de aansluiting met de koplopers al verloren. Tijdens de wedstrijd bleef ze knokken voor wat ze waard was en finishte als derde.

Na veel regen in de nacht van zaterdag op zondag werd de tweede manche onder zeer modderige omstandigheden verreden. Bij het vallen van het starthek gleed van Drunen weg op de startmat en dook als laatste de eerste bocht in. Tijdens de wedstrijd toonde ze haar unieke talent door onder de zeer barre omstandigheden terug te komen naar een tweede plaats.

Met een 3-2 in de manches eindigde Lotte op een derde plaats in het dagklassement en blijft hiermee aan de leiding staan in de tussenstand.

In de MXGP klasse kende Benoit Paturel een sterk weekend. Nadat hij in de kwalificatieheat op zaterdag twaalfde werd, voegde hij hier in de eerste manche een veertiende plaats aan toe. In de tweede manche pakte de Fransman een goede start en werkte vervolgens een sterke wedstrijd af. Paturel wist op een hele sterke zevende plaats over de finish te komen en werd hiermee achtste in de Grand Prix.

Het De Baets MX team zal nu door reizen naar Kegums in Letland, waar dit weekend de volgende Grand Prix verreden wordt.

Photocredits – Fullspectrum Media