17 C
Amsterdam
21 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Max Werner pakt top tien plaats in EMX250 Duitsland

Max Werner pakt top tien plaats in EMX250 Duitsland

Max Werner van het JM Racing Honda team heeft in zijn thuiswedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Duitse Teutschenthal een top tien plaats weten te behalen. Deze wist hij in de eerste manche te behalen met een tiende plaats. In de tweede manche kwam hij na een val bij de start terug naar een negentiende plaats.

Werner begon voortvarend aan het weekend door in de tijdtraining een negende tijd neer te zetten. Voor Werner was dit zijn sterkste kwalificatie tot nu toe en dit gaf hem vertrouwen voor in de eerste manche.

In de eerste manche pakte Werner een goede start en reed op een vierde plaats naar de eerste bocht toe. In de bocht viel hij terug naar een zesde plaats maar deze positie wist hij tijdens de eerste ronde weer goed te maken. In de eerste 10 a 15 minuten reed hij sterk maar daarna verloor hij zijn ritme en viel terug naar een tiende plaats.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start maar helaas kwam hij in de eerste bocht ten val en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. In de eerste tien minuten ging het opnieuw goed maar net als in de eerste manche verloor hij daarna het ritme en kreeg het moeilijker. Werner bleef knokken tot aan de finish maar meer dan een negentiende plaats zat er niet in.

Met een 10-19 in de manches werd Werner twaalfde in het dagklassement en staat nu dertiende in de tussenstand.

Delvintor Alfarizi kwam bij de start van de eerste manche van de MX2 klasse in de derde bocht ten val. Omdat de motor hierbij schade op had gelopen, moest hij terug naar de pits om het te verhelpen. Om het circuit beter te leren kennen heeft Alfarizi de wedstrijd nog wel uitgereden en begon aan de voorbereiding op de tweede manche.

In de tweede manche pakte hij een goede start en kon het tempo van de rijders voor hem in de eerste tien minuten goed volgen. Hij reed in een groepje tot aan de achttiende man. Helaas werd hij in het heetst van de strijd van de motor gereden en bezeerde zich hierbij. Alfarizi finishte als zevenentwintigste en bleef hierdoor puntloos in Duitsland.

Aankomend weekend zal JM Honda Racing aan de start staan bij de negende ronde van het wereldkampioenschap in het Letse Kegums!

Photocredits – Fullspectrum Media