15.5 C
Amsterdam
16 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Quentin Prugnieres scoort zesde plaats in Grand Prix van Duitsland

Quentin Prugnieres scoort zesde plaats in Grand Prix van Duitsland

Quentin Prugnieres van F&H Racing heeft een sterke Duitse Grand Prix in Teutschenthal gereden. Prugnieres wist in de eerste manche op een goede zesde plaats over de finish te komen en kwam na een val in de tweede manche terug naar een dertiende plaats.

Er stond de rijders een uitdagend weekend te wachten. Veel regenbuien zorgden ervoor dat het circuit er verraderlijk bij lag met harde sporen erin. Ondanks dit ging Prugnieres ervoor en werkte een positieve zaterdag af. In de kwalificatieheat pakte hij een goede start en was de hele heat rond de zesde plaats te vinden. Prugnieres finishte op een zesde plaats en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats voor in de manches op zondag.

Ook in de eerste manche kwam Prugnieres sterk voor de dag. Na een goede start kwam hij op een zevende plaats uit de eerste ronde. Al snel klom hij op naar een zesde plaats en bleef een hoog tempo rijden. Dit zorgde ervoor dat hij de zesde plaats in handen wist te houden tot aan de finish.

In de tweede manche moest Prugnieres een inhaalrace rijden na een val in de eerste ronde. Vanaf een 23ste plaats kwam hij terug naar voren en wist er nog een dertiende plaats uit te halen.

Met een 6-13 in de manches eindigde Prugnieres op een tiende plaats in het dagklassement en staat nu ook tiende in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Letse Kegums.

Daguitslag MX2 Duitsland:
1 Lucas Coenen 50 Pnt
2 Kay de Wolf 44 Pnt
3 Simon Laengenfelder 40 Pnt
4 Andrea Adamo 33 Pnt
5 Rick Elzinga 32 Pnt
10 Quentin Prugnieres 23 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Kay de Wolf 396 Pnt
2 Lucas Coenen 337 Pnt
3 Simon Laengenfelder 333 Pnt
4 Liam Everts 304 Pnt
5 Andrea Adamo 299 Pnt
10 Quentin Prugnieres 152 Pnt

Photocredits – Fullspectrum Media