17 C
Amsterdam
21 juni 2024
Motocrossplanet
Home » BELGISCH KAMPIOENSCHAP E-BIKE

BELGISCH KAMPIOENSCHAP E-BIKE

De constructeurs CAOFEN, STARK, EBMX en natuurlijk HONDA zijn in het E-Xplorer FIM Wold Cup, de grenzen aan het aftasten van wat wel eens de toekomst kan worden voor het wereldkampioenschap motorcross. Uiteraard is de gehele transformatie nog niet voor morgen maar de geschiedenis leerde ons dat ontwikkelingen bij de Japanse motorengigant HONDA met argusogen gevolgd wordt door alle andere constructeurs in Europa, Azië en Amerika.

Het lijkt er dan ook op dat 2024 het jaar van de doorbraak van de elektrische motoren en E-bikes zou kunnen worden. Onze Belgische organisatoren willen de spreekwoordelijke trein dan ook niet missen, want deze ontwikkeling in het MX landschap kan in een dichtbevolkt Vlaanderen oplossingen bieden om de nog bestaande circuits ademruimte te geven.

De E-Xplorer FIM World Cup heeft wedstrijden in Japan, Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland en India. Dichter bij huis wordt op zaterdag 8 juni de tweede manche van het Belgisch kampioenschap E-bike verreden op de Breugelheide in Lille, België. Alle E-bike klassen, EX1 (elektrische fietsen met gashendel en zonder pedalen), EX2 (elektrische fietsen met een gashendel en pedalen) en EX3 (elektrische fietsen zonder gashendel en met pedalen) staan op de planning. Ook de rijders met een EX ‘heavy’ machine (elektrische crossmotoren) krijgen er een wedstrijd voor de wielen.

Dat de uitbaters van MC-Lille een hart voor de sport hebben mag blijken uit de tijd die in het programma is vrijgemaakt om ook MX for Kids de mogelijkheid te bieden om de sport te leren kennen.

Alle info over dit evenement kan je vinden op:

www.mc-lille.be

www.mxforkids.be

www.fmb-bmb.be

www.motorsport.vlaanderen

 

Foto’s : Motorsport Vlaanderen – FMB/BMB

Bron van deze informatie: Stefan Geukens