16.3 C
Amsterdam
16 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Printbedrijven Festa en Smets gaan samen

Printbedrijven Festa en Smets gaan samen

De printbedrijven Festa uit Langenboom en Smets uit Gemert gaan samen. De eigenaren hebben afgelopen woensdag de handtekening voor de fusie gezet bij de notaris. De 17 medewerkers van beide bedrijven behouden hun baan.

De twee bedrijven zijn begonnen als zeefdrukkerij. Het familiebedrijf Smets ontstond in 1975. Na oprichter Henk Smets zette diens zoon Peter Smets het bedrijf voort. In Mark van den Bungelaar is een opvolger en nieuwe eigenaar gevonden.

Ferdinand Kersten startte Festa in 1984. Later werd Wisja Lamers de eigenaar. In 2017 kocht Ronnie van der Wijst het bedrijf.

De samenwerking is bedoeld om beter in te kunnen spelen op de markt en de toekomst. “Wij versterken elkaar en kunnen een nog beter totaalpakket aan leveren”, zeggen eigenaren Ronnie van der Wijst van Festa en Mark van den Bungelaar van Smets. De twee geboren en getogen Millenaren kennen elkaar vanaf hun schooljeugd. Zakelijk zijn ze beide in deze branche terecht gekomen via Wisja’s oude bedrijf WLM design. Op vrijwilligersvlak zijn ze beide verweven aan motocrossvereniging CCM De Zandhazen. Samen zitten ze in het bestuur van deze club, waar ook Wisja Lamers bestuurslid is. Vrienden die elkaar compagnons worden? “Geen probleem, wij zijn echt verschillend, dat is onze kracht. Wij vullen elkaar aan, ook omdat wij elkaar juist zo goed kennen.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Bron: inMill