17 C
Amsterdam
21 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Jarne Bervoets ruim in de top tien in EMX125 in Letland

Jarne Bervoets ruim in de top tien in EMX125 in Letland

Jarne Bervoets van het MJC Yamaha team is in de zesde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Letse Kegums ruim in de top tien geeindigd.

Bervoets begon sterk aan het weekend door op zaterdag in de tijdtraining een vierde tijd in zijn groep neer te zetten. Bervoets had een goed gevoel op de baan en keek met vertrouwen uit naar de eerste manche.

In de eerste manche pakte Bervoets een redelijke start en kwam net buiten de top tien uit de eerste ronde. Hij had een goed ritme in handen en begon plaatsen winst te boeken. Al voor het midden van de wedstrijd kreeg hij de zevende plaats in handen maar door het tempo strak te houden tot in de slotfase wist hij op een zesde plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was minder goed en ditmaal kwam Bervoets pas op een veertiende plaats uit de eerste ronde. Hij begon aan een opmars en kreeg in de vierde ronde al de tiende plaats in handen. Bervoets knokte door en werkte zich op naar een achtste plaats. Deze positie moest hij in de slotfase toch nog weer afstaan en finishte als negende.

Met een 6-9 in de manches eindigde Bervoets op een negende plaats in het dagklassement en staat nu tiende in de tussenstand. Aankomend weekend staat Bervoets aan de start bij de volgende EMX125 wedstrijd in het Italiaanse Maggiora.

Daguitslag EMX125 Letland:
1 Noel Zanocz 42 Pnt
2 Simone Mancini 38 Pnt
3 Salvador Perez 34 Pnt
4 Gyan Doensen 33 Pnt
5 Kasimir Hindersson 30 Pnt
9 Jarne Bervoets 27 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Noel Zanocz 232 Pnt
2 Gyan Doensen 206 Pnt
3 Simone Mancini 204 Pnt
4 Salvador Perez 184 Pnt
5 Mano Faure 176 Pnt
10 Jarne Bervoets 113 Pnt