17 C
Amsterdam
21 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Gyan Doensen mist nipt het podium in EMX125 Letland

Gyan Doensen mist nipt het podium in EMX125 Letland

Gyan Doensen van het Racestore KTM Factory Rookies team is in de zesde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Letse Kegums net naast het podium geeindigd. Doensen kwam in de eerste manche van ver terug naar een tiende plaats maar wist in de tweede manche sterk tweede te worden. Dit leverde hem in het dagklassement een vierde plaats op en kwam hiermee 1 punt tekort voor het podium.

Het zanderige circuit van Kegums lag er op zaterdagochtend goed geprepaeerd bij. Gyan voelde zich goed thuis op de baan en slaagde er in de tijdtraining in om een scherpe tijd op de klok te zetten. Hiermee was hij het snelste in zijn groep en keek met vertrouwen uit naar de eerste manche.

Bij de start van de eerste manche kwam Doensen slecht weg en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Pas op een zesentwintigste plaats kwam hij uit de eerste ronde en moest aan een inhaalrace beginnen. Gedurende de manche maakte Doensen het nodige mee tussen alle andere rijders. Zo belandde hij ook nog een keer buiten de baan en verloor opnieuw kostbare tijd. Toch sloeg hij zich hier doorheen en wist er nog een tiende plaats uit te halen.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon Doensen gelijk in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Omdat het veel geregend had, was het circuit verraderlijk. Doensen voelde zich hier goed op thuis en werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een tweede plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish en werd hiermee vierde in het dagklassement.

In de tussenstand van het EMX125 Kampioenschap staat Doensen tweede en kijkt tegen een achterstand aan van 26 punten op de leider. Aankomend weekend staat de volgende wedstrijd op het programma in het Italiaanse Maggiora.

Daguitslag EMX125 Letland:
1 Noel Zanocz 42 Pnt
2 Simone Mancini 38 Pnt
3 Salvador Perez 34 Pnt
4 Gyan Doensen 33 Pnt
5 Kasimir Hindersson 30 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Noel Zanocz 232 Pnt
2 Gyan Doensen 206 Pnt
3 Simone Mancini 204 Pnt
4 Salvador Perez 184 Pnt
5 Mano Faure 176 Pnt

Fotocredits – Ray Archer