17 C
Amsterdam
21 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings wint opnieuw MXGP in Letland

Jeffrey Herlings wint opnieuw MXGP in Letland

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft in Letland de negende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP op zijn naam geschreven. Herlings won de eerste manche en had aan een derde plaats in de tweede manche voldoende om zijn 104e Grand Prix zege binnen te halen.

Sinds 2009 is de wedstrijd in het Letse Kegums een vaste wedstrijd op de MXGP kalender, een zandbaan waar Jeffrey Herlings zich altijd goed voelt. Een jaar geleden was de overwinning in Letland de 103e van Herlings, waarna een week later de zware valpartij in Teutschenthal een streep door zijn seizoen zette, nu wist hij hier zijn 104e overwinning te pakken. Op zaterdag begon hij redelijk aan zijn weekend met een vierde tijd in de tijdtraining maar helaas kende hij een daarna een moeizame kwalificatieheat waardoor hij niet verder kwam dan een zesde plaats.

In de eerste manche op zondag pakte Herlings een goede start waarna hij als tweede uit de eerste bocht kwam. Hij liet er geen gras over groeien en meteen in de eerste ronde wist hij de leiding over te nemen van Jorge Prado. Vervolgens bouwde hij zijn voorsprong gedurende de manche gestaag verder uit, wat resulteerde in een gat van ruim veertien seconden tussen hem en Tim Gajser.

Ook bij de start van de tweede manche zat Herlings er goed bij en meteen positioneerde hij zich op een derde plaats. Vervolgens wist hij een goed tempo te pakken en bleef vlak achter de twee koplopers rijden. Na driekwart wedstrijd zat hij op zo’n zeven seconden van de koplopers waarna hij er nog een tandje bovenop deed en tot in het achterwiel van Tim Gajser kwam. Helaas kon hij geen aanval meer inzetten waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats, een derde plaats met een gouden randje want dit betekende de eerste Grand Prix zege van het jaar.

Jeffrey Herlings: “Ik ben echt blij. Gisteren reed ik zo slecht maar vandaag heb ik kunnen laten zien dat ik het nog kan. Het podium was het doel, dus winnen is dan al helemaal fantastisch. De tweede manche had ik net niet de pace om Jorge en Tim nog te pakken; ik kon heel dicht bij komen maar had net niet de snelheid om ze te pakken. Maar goed, ik ben vooral heel erg blij en ik had ook nog eens twee goede starts. Hopelijk houd ik dat vast want dat was wel echt een zwak punt. Ik ben heel blij met mijn rijden en eindelijk ben ik van 103 naar 104 zeges!”

De volgende wedstrijd van het wereldkampioenschap staat aankomend. weekend op het programma in het Italiaanse Maggiora.

Photographer: Ray Archer