27 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Maximilian Werner zevende in EMX250 Letland

Maximilian Werner zevende in EMX250 Letland

In de zesde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Letse Kegums is Maximilian Werner van het JM Racing Honda team zevende geworden.

Al vijftien jaar is Kegums het circuit waarop de Letse Grand Prix verreden wordt. De manches van de EMX250 klasse werden onder perfecte omstandigheden afgewerkt terwijl de MX2 klasse hier en daar met regenbuien te maken had.

In de MX2 klasse kende Delvintor Alvarizi een moeilijke start van zijn weekend, de trainingen verliepen niet naar wens maar gelukkig wist hij in de kwalificatieheat een beter tempo te vinden. Hij finishte uiteindelijk als 23ste. In de eerste manche op zondag pakte Delvintor een goede start waarna hij in de eerste ronde doorkwam op een eenentwintigste plaats. Vervolgens verloor hij gedurende de manche enkele plaatsen doordat hij niet goed in zijn ritme kwam en moest genoegen nemen met een vijfentwintigste plaats. In de tweede manche had hij een goede start waarna hij in de eerste ronde enkele plaatsen wist goed te maken, helaas werd hij in de tweede ronde van zijn motor geslingerd waarbij hij hard met de grond in aanraking kwam. Alvarizi probeerde nog verder te rijden maar dit bleek door de pijn helaas niet mogelijk.

In de EMX250 kende Werner een redelijke start van de eerste manche. Hij kwam op een negende plaats uit de eerste ronde maar omdat hij moeite had met de concentratie verloor hij in de beginfase een paar plaatsen. Gelukkig kon hij zich daarna herpakken en kon hij met een goed tempo terug naar voren komen, om uiteindelijk op een negende plaats over de finish te komen.

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg Maximilian een tegenslag te verwerken want zijn tas met cross spullen werd gestolen. In deze tas zaten onder andere zijn kniebraces en kleding. Gelukkig kon hij van een collega crosser braces lenen en stond hij met gemixte gevoelens achter het starthek. Nadat het hek eenmaal gevallen was, reed hij een degelijke wedstrijd waarin hij opnieuw als negende werd afgevlagd. “Al met al qua rijden best een goed weekend, we hebben weer een stap in de goede richting kunnen maken en daar ben ik blij mee” aldus Werner.

Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap MX2 verder in het Italiaanse Maggiora. Het EMX250 Kampioenschap krijgt pas zijn vervolg op 27 en 28 juli in het Belgische Lommel.