15.5 C
Amsterdam
16 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Quinten Prugnieres scoort top tien plaats in Grand Prix MX2 in Letland

Quinten Prugnieres scoort top tien plaats in Grand Prix MX2 in Letland

Quinten Prugnieres van F&H Racing is in de Grand Prix van Letland een manche in de top tien geƫindigd. Prugnieres wist als negende over de finish en kende vervolgens een hele sterke beginfase in de tweede manche. Helaas verloor hij zijn rime en viel terug naar een twaalfde plaats.

De negende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 werd verreden op het zandcircuit van Kegums, een hele omschakeling na de harde baan van Teutschenthal, waar de rijders een weekend eerder streden om de WK punten. Net als in Duitsland werden de rijders ook dit weekend geconfronteerd met wisselende weersomstandigheden waardoor het een zware en lastige wedstrijd was.

In de eerste race op zondag was het circuit nog in perfecte staat en kende de Fransman een goede start. Hij begon in de top tien aan de wedstrijd en kwam vervolgens met een goed tempo naar een zevende plaats gereden. Helaas kon hij dit niet vasthouden en moest hij in de slotfase nog twee plaatsen prijsgeven waardoor hij uiteindelijk als negende over de finish kwam.

In de tweede manche pakte Prugnieres een hele goede start en wist zich in de beginfase op te werken naar een tweede plaats. Dit wist hij een aantal ronden vast te houden maar ook koste hem dit veel krachten. Na een aantal ronden begon het moeizamer te gaan en verloor hij zijn ritme. Moegestreden kwam hij op een twaalfde plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Prugnieres als elfde en in de tussenstand van het wereldkampioenschap blijft hij op een tiende plaats staan. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Maggiora.

Photocredits – Fullspectrum Media