27 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Positief weekend voor het GT Husqvarna team

Positief weekend voor het GT Husqvarna team

Het GT Husqvarna team heeft een positief weekend achter de rug. Robin van Oldeniel wist vijfde te worden in het NK 250 in Eersel, Berjn Eckelboom staat na de wedstrijd in Lochem aan de leiding in het UMX 500 Kampioenschap en Hidde Nijlant heeft een ticket te pakken voor de halve finale van de Zwarte Cross.

In de tijdtraining in Eersel kwam Robin van Oldeniel tot een zesde tijd. Gemotiveerd bereidde hij zich voor op de eerste manche maar hierin kwam hij slecht weg bij de start en moest van rond de twintigste plaats terug naar voren zien te komen. Tijdens de eerste ronde wist hij al verschillende rijders te passeren en kwam op een veertiende plaats voorbij start/finish. Omdat het rijden lekker ging, kon hij het tempo hoog blijven houden en dit zorgde ervoor dat hij nog ver terug naar voren kwam. Na een manche waarin hij alles heeft gegeven, eindigde Robin op een vijfde plaats.

In de tweede manche was zijn start beter en kwam hij op een vijfde plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een vierde plaats maar na een lang gevecht moest hij deze uiteindelijk ook weer afstaan. Met een goed ritme kon hij blijven gaan tot in de slotfase en wist de vierde plaats toch weer terug te pakken. Dit wist hij vast te houden tot aan de finish en werd hiermee vijfde in het dagklassement.

Hidde Nijlant kwam aan de start bij de kwalificatiewedstrijd voor de Zwarte Cross in Varsseveld. In de tijdtraining kreeg hij een tegenslag te verwerken want hij kwam ten val en belandde hierbij onder een motor van een andere rijder. Hierdoor kwam hij niet verder dan een negentiende tijd.

In de eerste manche pakte hij een goede start en zat lekker in de wedstrijd. Dit leverde hem een dertiende plaats op. Ook in de tweede manche was zijn start goed en daarnaast wist Hidde al snel een paar plaatsen winst te boeken. Met constante rondetijden wist hij de manche op een nette negende plaats af te sluiten.

Met deze resultaten eindigde hij op een tiende plaats in het dagklassement en heeft hiermee een startbewijs in handen voor de halve finale, welke op 23 juni in Halle verreden gaat worden.

Berjn Eckelboom nam deel aan de UMX wedstrijd in Lochem. In de training ging het goed en wist hij van de 197 rijders een 29ste tijd op de klok te zetten. Omdat de beste veertig zich kwalificeerden voor de A groep, zat Berjn in de A groep.

In de eerste manche was zijn start niet goed maar in de eerste paar ronden wist hij al de nodige plaatsen winst te boeken. Hij zette goed door tijdens de manche en wist als zevende van de 500 klasse over de finish te komen.

In de tweede manche was zijn start beter en reed hij de hele wedstrijd een goed ritme. In de slotfase kreeg hij wat last van kramp in zijn hand en wist tiende te worden van de 500 klasse.

In het dagklassement eindigde Berjn op een zevende plaats en staat hiermee aan de leiding in het kampioenschap.