28 C
Amsterdam
19 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Dubbel podium voor Team Twenty Racing Suspension rijders in Geldermalsen

Dubbel podium voor Team Twenty Racing Suspension rijders in Geldermalsen

Afgelopen weekend hadden Jeremy en Damien Knuiman MON in Geldermalsen op de planning staan. Voor deze wedstrijd op de baan met de harde ondergrond werd bewust gekozen om deel te nemen omdat dit een goede voorbereiding is voor de volgende ADAC Masters wedstrijd in het Duitse Bielstein.

De MX1 en MX2 Inters klasse reden samen, maar werden op het einde van de dag apart geklasseerd. Dit betekende dat de jongens samen reden. In de tijdtraining kon Damien zeer goed zijn ritme vinden en zetten direct een eerste tijd neer in de tijdtraining. Later zakte hij af naar een derde plaats maar wist toch nog in de laatste ronde een goed rondje neer te zetten en de eerste trainingstijd terug te veroveren. Ook Jeremy had in de tijdtraining goed zijn ritme te pakken en kon elke ronde zijn tijd verbeteren. Toch werd er in een van de laatste ronden zijn tijd net verbeterd en wist hij met een 3e plaats de tijdtraining af te ronden. Damien was de snelste van de MX1 en 2 samen.

In de eerste manche hadden Jeremy en Damien beide een goede start. Helaas werd na de eerste ronde een rode vlag signaal gegeven door een grote valpartij na de start. Dit betekende een herstart, ook werd er besloten eerst goed te sproeien vanwege het vele stof. Dit betekende een moeilijke wedstrijd op een gladde baan. Bij de herstart had Jeremy opnieuw een goede start en wist hij de eerste ronde door te komen op een eerste plaats, Jeremy hield deze manche goed tempo en wist deze manche met een mooie voorsprong op een eerste plaats af te sluiten. Met de herstart was Damien minder goed weg en moest de wedstrijd beginnen rond de 6e plaats. Direct wist Damien de aanval in te zetten en wist zich al snel terug te vechten naar een 4e plaats en uiteindelijk wist hij de derde en tweede plaats op het einde ook nog te pakken en kon door deze goede flow ook de beste tijd neer zetten van de manche. Een keurige tweede plek bij de MX Open Inters en p1 bij MX2 Inters.

In de tweede manche had Jeremy weer een goede start, alleen kwam hij in de eerste ronde ten val, hij herpakte zich goed en ging gelijk in de aanval. Hierbij had hij een goed tempo te pakken en wist elke ronde plaatsen winst te boeken om de manche op een 1e plaats af te sluiten en pakte hiermee ook de dag overwinning. Tijdens de start van de tweede manche had Damien erg veel wielspin op het betonnen startgedeelte, en moest hierdoor de wedstrijd van achteren beginnen. Het was erg moeilijk inhalen door het vele stof. Damien wist zich goed terug te vechten naar een goede 4e plek bij de Open Inters en een tweede plek bij de MX2 Inters. Damien nam niet te veel risico’s in verband met het slechte zicht en werd netjes 4e voor een tweede plaats overall in de MX2 klasse.

Deze wedstrijd is een goede voorbereiding geweest voor de jongens. Komend weekend zullen zij wederom op harde banen trainingswedstrijden rijden. Dit ter voorbereiding op de ADAC-wedstrijd in Bielstein.

Foto’s MX Kiekjes