23.2 C
Amsterdam
19 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Nieuwe 2025 Brute Force 450: De ideale balans

Nieuwe 2025 Brute Force 450: De ideale balans

Voor 2025 krijgt het populaire Kawasaki ATV-assortiment een boost met de lancering van de nieuwe Brute Force 450. De nieuwe Brute Force 450 biedt de uitrusting, de prestaties en de moderne, stijlvolle looks die klanten verwachten van een middelgrote ATV, terwijl de bijna spreekwoordelijke bouwkwaliteit van Kawasaki een optimale duurzaamheid garandeert. Veel aandacht is besteed aan belangrijke details, zoals een comfort-seat en een 3D-embleem, dat de opvallende looks van de voorkant versterkt.

Om de rijder op de hoogte te houden, heeft de Brute Force 450 een multifunctioneel LCD-scherm, dat de snelheidsmeter, de toerenteller, een versnellingsindicator, een brandstofmeter, een klok, een kilometerteller, een urenteller, een tripmeter, een indicator voor differentieelblokkering/4WD en een aantal andere indicatorlampjes weergeeft. Ook bijzonder is de op het stuur gemonteerde LED-verlichting. De hoge plaatsing van de lamp vergroot het gezichtsveld, terwijl het licht ook altijd in de gekozen rijrichting schijnt. Verder mogen de riante bagagedragers niet onvermeld blijven: de voorste mag 34 kg dragen, terwijl de achterste een laadvermogen van maar liefst 68 kg heeft. Een 2-inch trekhaakbeugel is standaard en biedt een trekcapaciteit van 476 kg. In de voorbumper is ruimte voor een optionele lier met een capaciteit van maximaal 1.134 kg.

Toonaangevende prestaties

Voor de aandrijving zorgt een vloeistofgekoelde 443cc-motor met brandstofinjectie, die met 24,4 kW/33,4 pk toonaangevende prestaties levert. Een CVT-transmissie zorgt dat dit vermogen op soepele wijze naar de cardanas wordt overgebracht. De luchtinlaat is hoog op het chassis aangebracht, waardoor de Brute Force 450 een indrukwekkende waaddiepte aankan.

Met de elektrisch selecteerbare 2WD/4WD kan eenvoudig worden gekozen voor 2WD voor een optimale wendbaarheid op licht terrein, of 4WD voor optimale tractie bij zwaardere terreinomstandigheden. Een differentieelslot kan deze tractie naar een nog hoger niveau tillen.

State of-the-art onderstel

De Kawasaki Brute Force 450 is voorzien van een state-of-the-art onderstel, dat perfect is afgestemd op het dagelijkse zware werk en dat ook bij recreatief gebruik uitstekend presteert. De basis is een robuust dubbel wiegframe met schetsplaten, waarvan de stijfheidsbalans superieure handling in het terrein garandeert. Hieraan is een onafhankelijke wielophanging met progressieve veren gekoppeld. De A-armen en fusees zijn zowel voor als achter met de computer ontworpen voor optimale duurzaamheid, betrouwbaarheid en goede rijeigenschappen. De grote spoorbreedte (voor: 910 mm, achter: 869 mm) geeft stabiliteit, terwijl de afstemming van sporing en camber voor een prettige wendbaarheid zorgen. Voor een betrouwbare vertraging is de Kawasaki Brute Force 450 voorzien van twee 202 mm voorremschijven en een enkele remschijf achter. Het remsysteem is ontworpen voor een progressieve opbouw van de remkracht, voor een nauwkeurige doseerbaarheid.

Ideale balans

De nieuwe Brute Force 450 is het resultaat van Kawasaki’s jarenlange expertise als innovator in de ATV-sector. De Brute Force 450 sluit daardoor perfect aan op de wensen van

een breed publiek: ze biedt een ideale balans tussen fysieke afmetingen, prestaties en standaarduitrusting. De Kawasaki Brute Force 450 is vanaf midden oktober bij de officiële Kawasaki ATV dealers. En prijzen worden later bekend gemaakt.