23.2 C
Amsterdam
19 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Benoit Paturel sterk zevende in MXGP van Italie

Benoit Paturel sterk zevende in MXGP van Italie

Benoit Paturel van het De Baets MX team is in de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Maggiora sterk zevende geworden. Paturel reed twee goede manches op het legendarische circuit en wist tiende en negende te worden in de manches.

Op zaterdag viel er veel regen in Maggiora waardoor de baan er steeds slechter bij kwam te liggen. Paturel had even tijd nodig om het juiste ritme te vinden en kwam daardoor in de tijdtraining niet verder dan een zeventiende tijd en finishte in de kwalificatieheat als twintigste.

Op zondag waren de omstandigheden helemaal anders want de zon begon te schijnen en de baan kwam er steeds beter bij te liggen. In de eerste manche pakte Paturel een redelijk goede start en kwam op een twaalfde plaats uit de eerste ronde. Binnen een aantal ronden stootte hij door naar een elfde plaats en met nog een aantal ronden te gaan, nam hij ook de tiende plaats over. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Al snel kreeg hij de zevende plaats in handen en wist hier rondenlang op stand te houden. Echter in de slotfase moest hij nog twee plaatsen prijsgeven en finishte op een negende plaats.

Met een 10-9 in de manches werd Paturel zevende in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap bezet hij nu de zestiende plaats.

Ook Lotte van Drunen kwam in actie in Maggiora. Voor de dames werd er één manche verreden. Nadat Lotte in de tijdtraining een tweede tijd neer had weten te zetten, begon de wedstrijd met een tegenslag. Na de start kwam er een andere dame vlak voor haar ten val waardoor Lotte ook viel en haar weg in de achterhoede moest vervolgen. In de modderige omstandigheden baande ze zich een weg naar voren en wist er uiteindelijk nog een zesde plaats uit te halen.

Na de wedstrijd in Maggiora blijft Lotte aan de leiding staan en heeft een voorsprong van drie punten op Daniela Guillen in de strijd om de titel.

Brent van de Walle nam deel aan de EMX125 wedstrijd in Maggiora. Helaas kwam hij op zaterdag niet door de kwalificatie waardoor hij niet mocht starten in de manche.

Photocredits – Fullspectrum Media