23.2 C
Amsterdam
19 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Jochems en Zomer zetten goede resultaten neer in EK Enduro in San Marino

Jochems en Zomer zetten goede resultaten neer in EK Enduro in San Marino

Tommie Jochems en Marc Zomer van het WPM KTM team kwamen het afgelopen weekend aan de start tijdens de tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap Enduro in San Marino. Jochems wist hier achtste en negende te worden en Zomer legde op beide dagen beslag op een dertiende plaats in zijn klasse.

De voorbereiding op de wedstrijd was voor Tommie niet ideaal verlopen want twee dagen voor vertrek werd hij tijdens een fietstraining van de fiets gereden waardoor zijn linkerarm en been bont en blauw waren en dubbel zo dik waren dan normaal. Een dag later probeerde Tommie toch even met de motor te rijden maar dit verliep niet fijn. Toch besloot hij om af te reizen naar San Marino en het een kans te geven.

Eenmaal aangekomen te San Marino werd de prachtige omgeving verkend. Wederom het traditionele EK concept, een crosstest, een Endurotest en een Xtremetest. Er was een route uitgezet van zo’n 60 kilometer die op beide dagen drie keer afgelegd moest worden. De gevoelstemperatuur lag op beide dagen rond de dertig graden en dit hakt er wel in!

De eerste dag begon met een probleem met de achterrem voor Tommie want die deed het af en toe wel maar soms ook niet. Halverwege de tweede ronde werd dit probleem verholpen en vanaf dat moment begon het rijden beter te gaan. In de derde ronde probeerde Tommy de zevende plaats nog te pakken in zijn klasse maar uiteindelijk kwam hij net drie seconden tekort en werd achtste.

De tweede dag begon uitstekend en na anderhalve ronde had hij de zesde plaats in handen. Helaas werd hij toen iets te gretig en ging tijdens de tweede ronde in de fout op de endurotest. Hij raakte van het pad af en verloor hierbij kostbare seconden. Hierdoor verloor hij de aansluiting met de top vijf. Ondanks verwoede pogingen kreeg hij het niet voor elkaar om de aansluiting in de derde ronde terug te vinden en daardoor moest hij genoegen nemen met een negende plaats.

Marc Zomer begon op zaterdag positief aan de dag door in de crosstest gelijk het goede gevoel te pakken. Dit wist hij gedurende de dag verder te zetten en kwam uit op een dertiende plaats in de E1 klasse en een 68ste plaats algemeen.

Ook op de tweede dag zette Marc constante tijden op de klok en was gedurende de dag in gevecht om de twaalfde plaats. In de laatste ronde zette hij nog eens aan. Dit ging goed, alleen kwam hij in de endurotest een andere rijder achterop waardoor hij in het stof kwam te rijden. Uiteindelijk kwam hij op vier seconden van de twaalfde man als dertiende over de finish en werd 64ste in het algemeen klassement.