23.2 C
Amsterdam
19 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Film: Zwarte Cross Open kijkt uit naar Halve Finale dit weekend

Film: Zwarte Cross Open kijkt uit naar Halve Finale dit weekend

De Zwarte Cross Open begon dit jaar als een gloednieuw initiatief waar deelnemers uit binnen en buitenland konden strijden in kwalificatiewedstrijden. De beste 15 per klasse kregen na elke kwalificatiewedstrijd een ticket voor de halve finale.

Na vijf geweldige kwalificatiewedstrijden in Heerde, Reusel, Delfzijl, Texel en Varsseveld is het aanstaande zondag tijd voor die halve finale in Halle. Dé laatste krachtmeting vooraf aan dé Zwarte Cross. In zowel de 50cc, 85cc, 125cc, 250cc, 500cc en damesklasse staat er een enorm deelnemersveld te trappelen om zondag van start te gaan. Voor velen is dit misschien wel de grootste en spannendste wedstrijd op de motorcross-kalender. Het kwalificeren was voor velen al een mooie belevenis, maar deze laatste halte alvorens er naar de Zwarte Cross gegaan mag worden doet de spanning stijgen tot ongekende hoogte. Het is simpelweg erop of eronder.

Alle rijders die deel mogen nemen in Halle strijden mee om een plek in de top-40. Deze top-40 mag van start gaan de Zwarte Cross Open finale wedstrijden in Lichtenvoorde op 19-20 en 21 juli.

Eind deze week komen de deelnemerslijsten online voor deze Halve Finale. Iemand die zeker zal opvallen in Halle is MotoGP rijder Jack Miller. De Red Bull-KTM rijder crosst al jaren lang en zal de uitdaging aan gaan om het zo ver mogelijk te schoppen in Halle, al is het buiten mededeling. Hierna zal zijn focus weer snel verlegt worden naar de TT in Assen waar de Motorcross liefhebber een weekend later van start gaat op het hoogste niveau in de wegrace.

De toegang zondag in Halle is gratis.

Tijdschema en adres via www.livingfortheweekend.mx

Bekijk nu de prachtige aftermovie van de laatste kwalificatiewedstrijd in Varsseveld.

Foto’s:

Jack Miller fotograaf onbekend.

Start Reusel. Foto door Roos Kiffen

Film: Brry Media