28 C
Amsterdam
19 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Bell TX501

Bell TX501

Een tijdloos ontwerp…

Het is met helmen net als met motoren; sommige exemplaren weten uit te groeien tot regelrechte legendes, zoals de Bell Custom 500. Waarom zou je zo’n icoon überhaupt nog willen verbeteren? Wel, de Amerikaanse fabrikant Bell toont wederom dezelfde vastberadenheid waarmee het begin jaren 50 van de vorige eeuw geschiedenis begon te schrijven. Dus wordt juist het model herzien dat als voorbeeld heeft gediend voor de meeste hedendaagse jethelmen. Het resultaat: de TX501. Een helm met een strakke, maar zeker niet simplistische vormgeving die de oorspronkelijke geest van Bell uitdraagt.

…voor de smaak van vandaag.

De TX501 biedt de authentieke Bell-spirit voor moderne knappe koppen die beschermd willen worden door een glasfiber buitenschaal met een subtiele aerodynamische vorm. Aan de achterkant zit een spoiler met een gecamoufleerde luchtuitlaat voor extra verkoeling en comfort bij dagelijks gebruik of lange trips in hartje zomer. Maar er zijn nog meer neoklassieke elementen die al je kopzorgen wegnemen.

Het klassiek ogende kunstleren binnenwerk heeft een double-density binnenschaal met ruimte voor speakers. De kinriem bestaat uit een handige ratelsluiting en voor oogbescherming in een handomdraai zit in de schaal een vizier geïntegreerd (klasse 1 optiek). Om de TX501 geschikt te maken voor gebruik bij zowel hoogzomerse omstandigheden als nachtwerk, levert Bell ‘m standaard met een helder en getint vizier. Voor een exclusieve, persoonlijke touch wordt de helm aangeboden in diverse effen kleuren en een zwart-witte versie, allemaal op het lijf geschreven van Bell’s gekoesterde retro uitstraling.

Kenmerken:

  • Glasfiber schaal
  • Double-density EPS-binnenschaal
  • Kunstleren binnenwerk
  • Inschuifbaar vizier (smoke zonnevizier standaard bijgeleverd)
  • Achterspoiler met uitlaat van warme lucht
  • Ratelsluiting kinband
  • DOT en ECE 22.06 gecertificeerd
  • Gewicht: 1.175 gram
  • Garantie: 5 jaar
.

Maten: XS – XXL (vier maten binnenschaal)

Kleuren: matzwart, zwart, vintage wit, grijs, candy red, muntgroen, zwart-wit

Adviesprijs: vanaf € 324,95

BIHR Nederland BV
Niasstraat 1
3531 WR UTRECHT
Netherlands

www.mybihr.com