23.2 C
Amsterdam
19 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Benoit Paturel pakt een volgende top tien plaats in het WK MXGP

Benoit Paturel pakt een volgende top tien plaats in het WK MXGP

Benoit Paturel van het De Baets MX team heeft in de elfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Indonesische Lombok een volgende top tien plaats in de wacht weten te slepen. Paturel wist in de tweede manche tiende te worden en kwam in de eerste manche op een dertiende plaats over de finish.

Het was heel warm in Indonesie en dit maakte de omstandigheden zwaar voor de rijders. In de tijdtraining op zaterdag wist Paturel een twaalfde tijd neer te zetten en begon sterk aan de kwalificatieheat. Lange tijd reed hij op een achtste plaats maar verloor zijn ritme en viel terug naar een elfde plaats.

Op zondag kende Paturel een moeilijke eerste manche. Lang reed hij op een twaalfde plaats en finishte uiteindelijk als dertiende. In de tweede manche ging het beter. Hi werkte zich vanaf een elfde plaats op naar een tiende positie en wist hierop stand te houden tot aan de finish.

In het dagklassement eindigde hij op een dertiende plaats en staat nu zestiende in de tussenstand. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Lombok. Er wordt op dezelfde locatie gereden met het circuit in tegengestelde richting!

Daguitslag MXGP Lombok:

1 Jorge Prado 47 Pnt

2 Jeffrey Herlings 47 Pnt

3 Calvin Vlaanderen 36 Pnt

4 Tim Gajser 36 Pnt

5 Jeremy Seewer 35 Pnt

13 Benoit Paturel 19 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Tim Gajser 555 Pnt

2 Jorge Prado 533 Pnt

3 Jeffrey Herlings 497 Pnt

4 Calvin Vlaanderen 381 Pnt

5 Jeremy Seewer 374 Pnt

16 Benoit Paturel 129 Pnt

 

Photocredits – Fullspectrum Media