23.2 C
Amsterdam
19 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings pakt de winst in eerste manche Lombok

Jeffrey Herlings pakt de winst in eerste manche Lombok

Jeffrey Herlings heeft de eerste manche van de MXGP in Lombok gewonnen. Tim Gajser reed voor het grootste gedeelte van de manche aan de leiding maar in de slotfase begon Herlings de druk op te voeren. Ondanks dat Herlings even een keer buiten de baan belandde, wist hij kort daarna Gajser te passeren en won de wedstrijd.

Gajser kwam kort na de inhaalmanoeuvre van Herlings ten val maar zijn voorsprong op de achtervolgers was groot genoeg waardoor hij zonder problemen naar de tweede plaats kon rijden. In de slotfase wist Calvin Vlaanderen de derde plaats van Jorge Prado over te nemen en finishte op een sterke derde plaats. Prado werd vierde voor Jeremy Seewer en de Nederlander Glenn Coldenhoff.

Uitslag eerste manche MXGP:

Fotocredits – Ray Archer