28 C
Amsterdam
19 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Moeilijk weekend voor Kay Karssemakers in GP MX2 in Lombok, Indonesië

Moeilijk weekend voor Kay Karssemakers in GP MX2 in Lombok, Indonesië

Kay Karssemakers van het Fantic Factory Racing MX2 Team heeft tijdens de twaalfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in Lombok, Indonesië een moeilijk weekend achter de rug. Na een lastige kwalificatierace op zaterdag ging het ook op zondag niet zonder slag of stoot. In de eerste manche werkte Karssemakers een goede wedstrijd af waarin hij dertiende werd. Helaas kende hij tegenslag in de tweede manche waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Met deze resultaten eindigde Kay op een achttiende plaats in het dag klassement waardoor een goed resultaat er wederom niet in zat.

Na een week doorgebracht en voorbereid te hebben in Indonesië stond dit weekend de tweede Indonesische GP op de kalender. Wederom op het circuit van Lombok, maar ditmaal in de tegengestelde richting en met een aantal kleine aanpassingen ten opzichte van vorig weekend. Op vrijdagavond was er een mooie openingsceremonie met een dinergala georganiseerd en werden de rijders wederom warm ontvangen.

Op zaterdagochtend stond Kay klaar voor de vrije training. Doordat er dit weekend in tegengestelde richting werd gereden verkende hij wederom het toch weer nieuwe circuit van Lombok en sloot deze sessie af met een zeventiende tijd. Begin van de middag werd de tijd training verreden. Ook ditmaal nam Karssemakers rustig de tijd om het circuit in zich op te nemen en zette vervolgens een aantal ronden op de klok. Meerdere malen probeerde hij zijn eigen tijd te verbeteren maar doordat het hem niet lukte om de perfecte ronde neer te zetten moest hij wederom genoegen nemen met een zeventiende tijd.

Met de start van de kwalificatierace reageerde Kay goed op het vallen van het starthek maar doordat hij verder naar buiten stond stuurde hij zijn Fantic-machine rond een viertiende plaats door de eerste bocht. In de eerste ronde werkte Kay zich op naar een twaalfde plaats maar helaas maakte hij vervolgens meerdere foutjes waarbij hij meerdere keren ten val kwam waardoor hij terugviel naar een zestiende positie. Hierna kwam Karssemakers niet meer lekker in het ritme en kwam teleurgesteld op een zestiende plaats over de finish.

Klaar voor een betere dag stond de Boxtelaar op zondagochtend klaar voor de warm-up. Hierin verkende hij nogmaals het circuit en sloot de sessie af om zich vervolgens onder de warme omstandigheden van Indonesië klaar te gaan maken voor beide manches later deze dag.

In de eerste manche zat Kay er redelijk goed bij met de start en net buiten de top 10 begon hij aan de wedstrijd. In de eerste ronde wist Karssemakers één plaats winst te boeken en op een negende plaats door te komen. Eén ronde later moest hij een plaatsje toegeven maar hielt vervolgens lang en sterk staande op een tiende plaats. Helaas kreeg hij het na mate de wedstrijd vorderde iets moeilijker waardoor hij nog enkele plaatsen moest toegeven. De Fantic-rijder bleef echter doorgaan tot het einde en werd na een nette wedstrijd op een dertiende plaats afgevlagd.

Met de start van de tweede manche reageerde Kay wederom goed op het vallen van het starthek en dook rond een twaalfde plaats door de eerste bocht. Gedurende eerste ronde wist hij de elfde plaats over te nemen en had gelijk een goed ritme in handen. Een aantal ronden wist hij deze positie vast te houden en had de aansluiting richting de Top 10 met een groep rijders voor hem. Helaas maakte hij één ronde later een foutje waarbij hij ten val kwam en terugverwezen werd naar een zeventiende positie. Karssemakers had al vrij snel zijn draai op het circuit weer gevonden en probeerde nog terug naar voren te komen. Helaas moest hij een aantal ronden later noodgedwongen de wedstrijd vroegtijdig verlaten en keerde teleurgesteld terug naar het paddock.

Met een 13-DNF eindigde Kay op een achttiende plaats in het dag klassement. Wederom een weekend met up’s en down’s. Na een goede eerste manche, helaas een tegenslag in de tweede manche waardoor Kay niet het resultaat heeft kunnen behalen waar hij voor gaat. Kay en het team zullen nu terugkeren naar huis om zich voor te bereiden en klaar te gaan maken voor de volgende wedstrijd. De volgende wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 zal over twee weken terug verreden worden in Europa, tijdens de GP MX2 op het circuit van Loket in Tsjechië.

Foto’s: Phawkmania – Daniele Barreca & Davide Messora