23.2 C
Amsterdam
19 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Benoit Paturel pakt 17 punten in Lombok

Benoit Paturel pakt 17 punten in Lombok

Benoit Paturel van het De Baets MX team heeft in de twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Lombok, Indonesie zeventien punten gepakt.

De tweede Grand Prix op het eiland van Lombok werd opnieuw verreden op het circuit van Selaparang en werd in tegengestelde richting gereden. Het was opnieuw drukkend warm waardoor het afzien was voor de rijders en monteurs.

Op zaterdag zat Paturel dicht bij de top tien in de tijdtraining en kwam uiteindelijk uit op een elfde tijd. Later op de dag kwalificeerde hij zich als dertiende in de kwalificatieheat.

In de eerste manche op zondag zat Paturel de hele manche net buiten de top tien. Hij begon op een twaalfde plaats, werkte zich op naar een elfde plaats en finishte moegestreden als twaalfde.

In de tweede manche begon Paturel opnieuw net buiten de top tien maar vanaf het midden van de wedstrijd kreeg hij het moeilijker en viel hij vanaf een elfde plaats terug naar een twaalfde en later naar een dertiende positie.

Met een 12-13 in de manches eindigde Paturel op een dertiende plaats in het dagklassement en staat nu zestiende in de tussenstand van het wereldkampioenschap. In het weekend van 20 en 21 juli gaat het wereldkampioenschap verder in Loket, Tsjechië.

Daguitslag MXGP Lombok:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Tim Gajser 44 Pnt

3 Calvin Vlaanderen 40 Pnt

4 Jorge Prado 34 Pnt

5 Valentin Guillod 32 Pnt

13 Benoit Paturel 17 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Tim Gajser 608 Pnt

2 Jorge Prado 574 Pnt

3 Jeffrey Herlings 557 Pnt

4 Calvin Vlaanderen 429 Pnt

5 Jeremy Seewer 411 Pnt

16 Benoit Paturel 146 Pnt

 

Photocredits – Fullspectrum Media