28 C
Amsterdam
19 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Delvintor Alfarizi pakt vier punten in MXGP van Lombok

Delvintor Alfarizi pakt vier punten in MXGP van Lombok

Delvintor Alfarizi van het JM Racing Honda team heeft in de twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Lombok, Indonesie vier punten weten te scoren. Alfarizi viel in de eerste manche uit met een probleem met de koppeling maar kwam in de tweede manche terug om zeventiende te worden en pakte hiermee vier punten.

Het was het tweede achtereenvolgende weekend dat er een wedstrijd op het Selaparang circuit werd verreden. Ditmaal lag de baan in tegengestelde richting en Delvintor had het goed naar zijn zin op de baan. In de vrije training en de tijdtraining miste hij nog wat ritme maar dit was in de kwalificatieheat al beter. Hij pakte een goede start en reed in de eerste helft van de wedstrijd in de top vijftien. Daarna moest hij het tempo iets laten zakken en werd zeventiende.

Met een goed gevoel begon hij aan de zondag maar helaas kreeg hij in de eerste manche af te rekenen met een probleem met de koppeling. Alfarizi moest de wedstrijd verlaten en kwam daardoor niet tot scoren.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start en kon in de top vijftien aan de wedstrijd beginnen. In de eerste vijftien minuten reed hij op een veertiende plaats maar moest daarna het tempo laten zakken. Alfarizi viel terug naar een zeventiende plaats en wist deze positie vast te houden tot aan de finishvlag.

In het dagklassement eindigde Alfarizi op een twintigste plaats en staat nu vierendertigste in de tussenstand. In het weekend van 20 en 21 juli staat voor het JM Racing Honda team de volgende Grand Prix op het programma in Loket, Tsjechië.

 

Daguitslag Grand Prix MX2 Lombok:

1 Lucas Coenen 50 Pnt

2 Mikkel Haarup 38 Pnt

3 Simon Laengenfelder 38 Pnt

4 Andrea Adamo 37 Pnt

5 Kay de Wolf 35 Pnt

20 Delvintor Alfarizi 4 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Kay de Wolf 576 Pnt

2 Lucas Coenen 527 Pnt

3 Simon Laengenfelder 509 Pnt

4 Liam Everts 471 Pnt

5 Andrea Adamo 455 Pnt

34 Delvintor Alfarizi 12 Pnt

 

Photocredits – Fullspectrum Media