23.2 C
Amsterdam
19 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings – Ik voel dat ik beter en beter word

Jeffrey Herlings – Ik voel dat ik beter en beter word

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft de twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Lombok, Indonesie weten te winnen. Herlings wist zowel de kwalificatieheat als de beide manches op zondag te winnen en deed hiermee goede zaken voor de tussenstand.

Na zijn Grand Prix zege van een week eerder was Herlings er op gebrand om ook nu hoog te scoren. Het weekend begon positief met de snelste tijd in de tijdtraining. Een goede start in de kwalificatieheat zorgde ervoor dat Herlings de wedstrijd goed in kon delen. In de eerste helft van de wedstrijd moest hij Tim Gajser laten gaan maar in het tweede deel van de wedstrijd begon hij het gat te dichten en ging in de slotfase in de aanval. Herlings wist de koppositie met een mooie inhaalmanoeuvre over te nemen en won de wedstrijd.

De eerste manche op zondag was een kopie van de kwalificatieheat. Herlings liet vanaf een tweede plaats de leider niet te ver weg rijden en voerde het tempo in het tweede deel op. Hij kwam aan het achterwiel van de leider en wist de koppositie over te nemen. Hij hield het tempo strak tot aan de finish en won de manche.

In de tweede manche wist Herlings gelijk na de start de koppositie in handen te nemen. Ditmaal moest hij het tempo gelijk hoog houden omdat Tim Gajser hem onder druk hield. Herlings slaagde erin om niet te verslappen en liep zo iets weg bij Gajser. Na een sterk gereden wedstrijd kwam hij ook ditmaal als winnaar over de finish.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Ik ben heel blij. De KTM bleef heel goed presteren waardoor ik het Red Bull KTM team wil bedanken met Pit, Roberts en de crew thuis. Voor de eerste keer 1-1-1 dit jaar en daar ben ik blij om. Tim zette me flink onder druk vandaag. We gaan nu met een goed gevoel terug naar Europa en ik voel dat ik beter en beter word.’’

Met een dubbele manchezege won Herlings de Grand Prix en heeft hiermee punten goed gemaakt in de strijd om de wereldtitel. Herlings staat nu nog 17 punten achter op de tweede man in het kampioenschap en 51 punten op de leider. Aankomend weekend zal Herlings deelnemen aan een wedstrijd van het Brits Kampioenschap in Foxhill en een week later staat de volgende Grand Prix op de planning in Loket, Tsjechie.

 

Uitslagen MXGP Lombok 2024

  1. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 1-1
  2. Tim Gajser (SLO), Honda, 2-2
  3. Calvin Vlaanderen (NED), Yamaha, 3-3
  4. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 4-5

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

  1. Tim Gajser (SLO), Honda, 608 points
  2. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 574
  3. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 557

Fotocredit: Ray Archer