23.2 C
Amsterdam
19 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Roan Tolsma zesde in de Dutch MX Nationals in Heerde

Roan Tolsma zesde in de Dutch MX Nationals in Heerde

Roan Tolsma is in de Dutch MX Nationals in Heerde op een zesde plaats geeindigd. Tolsma kwam in de eerste manche na een slechte start en een valpartij terug naar een zesde plaats. In de tweede manche reed hij lang op een vierde plaats maar door een valpartij werd hij toen vijfde.

In de tijdtraining slaagde Roan er niet in om een volledig vrije ronde te kunnen rijden waardoor hij genoegen moest nemen met een achtste tijd. Wel waren de verschillen heel klein waardoor hij slechts 0.8 sec achter de tweede man zat.

Bij de start van de eerste manche kwam Roan heel slecht weg en kwam pas op een vijfentwintigste door de eerste bocht. Hij begon aan een opmars naar voren en ondanks dat hij nog een keer ten val kwam, wist hij nog terug te komen naar een zesde plaats.

De start van de tweede manche was goed en ditmaal reed hij lang op een vierde plaats. Helaas kwam hij ook in deze manche een keer ten val waardoor hij de vierde plaats af moest staan en genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

Met een 6-5 in de manches eindigde Roan op een zesde plaats in het dagklassement. Roan is niet helemaal tevreden over de wedstrijd in Heerde en kijkt uit naar de volgende!

 

Fotocredits – Niek Kamper