23.2 C
Amsterdam
19 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Karl Timmerman twaalfde in de Dutch MX Nationals in Heerde

Karl Timmerman twaalfde in de Dutch MX Nationals in Heerde

Karl Timmerman van het Hofstede MX team is in de Dutch MX Nationals in Heerde twaalfde geworden. In de eerste manche ging het rijden goed en finishte hij als dertiende. In de tweede manche kwam hij na een val in de eerste ronde goed terug naar voren en werd nog twaalfde.

In de training had Karl al snel een goed ritme te pakken en wist een elfde tijd op de klok te zetten.

In de eerste manche was zijn start niet heel goed maar na een aantal ronden reed hij toch al op een twaalfde plaats. Het rijden ging goed en deze positie wist hij tot in de slotfase vast te houden. Helaas verloor hij toen nog een positie en finishte als dertiende.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas kwam hij tijdens de eerste ronde even ten val, wat veel tijd koste. Na de valpartij kwam hij in een hoog tempo terug naar voren en kreeg de elfde plaats in handen. Door een foutje in de laatste ronde, verloor hij nog een positie en werd twaalfde.

Met een 13-12 in de manches werd Karl twaalfde in het dagklassement. In het weekend van 20 en 21 juli zal hij starten in de EMX2-T wedstrijd in Loket, Tsjechie.

Fotocredits – Henry Dunnewind