23.2 C
Amsterdam
19 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Robin van Oldeniel in de top vijf in de Dutch MX Nationals in Heerde

Robin van Oldeniel in de top vijf in de Dutch MX Nationals in Heerde

Robin van Oldeniel van het GT Husqvarna team is in de Dutch MX Nationals in Heerde in de top vijf geeindigd. In de eerste manche werkte hij een sterke wedstrijd af en finishte als vierde. In de tweede manche kwam hij na een matige start en geen goed ritme terug naar een zesde plaats en werd hiermee vijfde in het dagklassement.

De dag begon positief want Robin wist in de tijdtraining een derde tijd neer te zetten. In de eerste manche pakte hij een goede start en kon als vijfde aan de wedstrijd beginnen. Robin probeerde in de beginfase te pushen en wist zich heel even op te werken naar een derde plaats. Deze positie moest hij weer afstaan maar vervolgens wist hij de rest van de manche op gecontroleerde wijze door te brengen op een vierde plaats.

In de tweede manche spinde zijn achterwiel op het beton bij de start en kwam daardoor slecht weg. Vanaf een vijftiende plaats moest hij terug naar voren zien te komen. Tijdens de eerste ronde wist hij zich al op te werken naar een negende plaats. Helaas zat het juiste ritme er in deze manche niet in waardoor Robin genoegen moest nemen met een zesde plaats.

Met een 4-6 in de manches eindigde Robin op een vijfde plaats in het dagklassement.

Hidde Nijlant reed op zaterdag de DMX in Heerde. In de tijdtraining wist hij een zevende tijd op de klok te zetten. Hij pakte een goede start en reed vervolgens constante rondetijden. Dit leverde hem een derde plaats op. Ook in de tweede manche was hij aan een constante wedstrijd bezig maar helaas kwam hij in de laatste ronde met een andere rijder in aanraking en viel. Hierbij verloor hij verschillende plaatsen waardoor hij genoegen moest nemen met een zevende plaats. Met een 3-7 in de manches werd hij vierde in het dagklassement.

Op zondag had Hidde van de KNMV en de MSVNOV Heerde een wildcard om deel te nemen aan de Dutch MX Nationals in Heerde. Er stond een sterk deelnemersveld met heel veel rijders uit het Buitenland. In de tijdtraining kwam hij tot een zevenentwintigste tijd en kwalificeerde zich hiermee voor de B groep.

In de eerste manche kwam hij niet lekker in de wedstrijd. Hij viel twee keer en eindigde uiteindelijk op een 22ste plaats. In de tweede manche pakte hij een goede start en trotseerde tijdens de manche een enorme regenbui. Uiteindelijk kwam hij op een elfde plaats over de finish en werd hiermee 44ste in het dagklassement.

Ook Bart Lasschuyt, en Jordi Tuitert reden de DMX-wedstrijd in Heerde. Bart komt hier regelmatig om te trainen maar de baan was met het oog op het WK Jeugd op verschillende plaatsen aangepast. Bart probeerde daarom de training te gebruiken om aan het circuit te wennen en de nieuwe lay out te leren kennen. Hij wist een achtenveertigste tijd neer te zetten en plaatste zich hiermee voor de B groep.

In de eerste manche pakte hij een goede start. Wel moest hij tijdens de wedstrijd een paar plaatsen afstaan en finishte als tiende. In de tweede manche was zijn start minder goed maar wel wist hij ditmaal verschillende rijders te passeren en eindigde op een negende plaats. In het dagklassement legde hij beslag op een 43ste plaats.

In de klasse van Jordi Tuitert was het met zestig deelnemers erg druk op de baan. In de tijdtraining slaagde hij er niet in om een perfecte ronde neer te zetten en strandde daardoor op een achtentwintigste tijd. Gelukkig was dit wel voldoende voor de kwalificatie voor de A groep.

In de eerste manche pakte hij een goede start maar in de eerste chicane kon hij een gevallen rijder niet ontwijken waardoor hij zelf ook ten val kwam. Op een laatste plaats hervatte hij zijn wedstrijd en kwam na nog een valpartij op een zesendertigste plaats over de finish.

In de tweede manche was zijn start matig en kon hij niet lekker in zijn ritme komen. Dit resulteerde in een negenentwintigste plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een 32ste plaats in het dagklassement.

Berjn Eckelboom kwam aan de start in de UMX-wedstrijd in Hellendoorn. Hij wist in de tijdtraining een 23ste tijd neer te zetten en dit was voldoende voor de A groep. Na een slechte start in de eerste manche werkte hij een goede wedstrijd af en wist vierde te worden in de 500 klasse.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal dook hij op een vijfde plaats de eerste bocht in. Hij werkte opnieuw een goede wedstrijd af en wist als vierde van de 500 klasse over de finish te komen.

Foto credits: Henry Dunnewind & Kees Leusink