26.7 C
Amsterdam
25 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Voorbereidingen Supercross Goes in volle gang

Voorbereidingen Supercross Goes in volle gang

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari wordt de grote internationale supercross van Goes verreden. Vanaf maandag 8 Januari is de organisatie alweer begonnen aan de 30e editie van SX Goes.

Maandag zijn ze begonnen met de opbouw van de tribunes en nu is men bezig met de bouw van het circuit.

Ondertussen beginnen we ook met de aankleding van de Hal, bouwen een tijdelijk kantoor en inschrijfbali, gaan we de strobalen inpakken en de kantine voor de medewerkers klaarzetten.

Vanaf vrijdagavond de 12e starten we met de trainingsweek. Er zullen diverse vrije trainingen verreden worden en er zijn blokken waarin Rinus van der Ven, of Mark Boot les geven. Dit gaat door tot donderdag einde middag.

Op donderdagavond wordt de baan gereedgemaakt voor de wedstrijden. Alles wordt weer netjes gemaakt en eventueel wat aangepast, ook gaat het starthek erin en wordt de transponderlus er in gelegd.

Vrijdagmiddag de 19e van januari gaat het los!

De inschrijvingen lopen boven verwachting. De Hobbyklasse, Veteranen, 65 en 85 cc zitten vol. Bij de Nationalen zijn nog enkele plaatsen vrij en ook bij de Inters is de belangstelling weer goed.

Nieuw dit jaar is dat de SX2 en SX1 apart rijden. Dit was altijd een open klasse. We hebben weer veel rijders uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Italie en Spanje.

Voor de zaterdag zijn er 1600 kaarten in de voorverkoop gegaan, er liggen er nog 500 aan de kassa. Voor de vrijdag zijn er alleen aan de kassa kaarten te krijgen.

Ok hebben we dit jaar het VIP-terras kunnen vergroten, ook deze kaarten zijn geheel uitverkocht.

We kunnen nog wel wat extra vrijwilligers gebruiken, deze kunnen zich melden via info@smz.nl. Met name voor kaartcontrole en eventueel bij het rennerskwartier.

Kijk voor meer informatie op www.smz.nl