13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Drie Nederlandse Grand Prix winnaars aan de start bij Dutch MX Season Opener in Lierop

Drie Nederlandse Grand Prix winnaars aan de start bij Dutch MX Season Opener in Lierop

Nederland is sterk vertegenwoordigd in het wereldkampioenschap dames. Nancy van de Ven wist tot nu toe als enige een wereldtitel te pakken in 2022 maar daarnaast hebben we drie dames die mee strijden om de podiumplaatsen.

Lotte van Drunen wist in 2023 tijdens haar eerste volledige seizoen in het wereldkampioenschap de Nederlandse Grand Prix te winnen. Daarnaast won ze ook manches in Sardinie en Zwitserland en eindigde op een knappe derde plaats in de eindstand. Deze winter heeft ze de overstap gemaakt van Kawasaki naar Yamaha en zal binnen het De Baets MX team op jacht gaan naar succes.

Lynn Valk won in 2022 haar eerste Grand Prix in Portugal en vocht dat jaar met Nancy van de Ven om de wereldtitel. Ze werd uiteindelijk tweede en kende een zeer sterk seizoen. Vorig jaar eindigde ze op een vierde plaats in de eindstand met drie podiumplaatsen. Haar hoogtepunt was ongetwijfeld haar zege in de allerlaatste manche van het seizoen in Turkije waarmee ze zeker liet zien wat ze in haar mars heeft.

Shana van der Vlist won in 2021 haar eerste Grand Prix in Lommel en voegde hier in 2022 een tweede aan toe in Sardinie. Na een sterke vierde plaats in de eindstand van 2022 moest 2023 haar seizoen gaan worden maar helaas speelde een zware enkelblessure haar lang parten. Tijdens de Grand Prix van Arnhem kwam ze terug en wist hier zesde en vijfde te worden ook tijdens de finale in Turkije was ze een manche in de top vijf te vinden. Met een goede winter kan ze ook in 2024 weer mooie dingen laten zien.

Deze drie snelle Nederlandse dames komen op zondag 3 maart aan de start bij de Dutch MX Season Opener in Lierop. Zij zullen net als vorig jaar bij de 125 klasse in rijden en kunnen het dan ook menig jongen nog moeilijk gaan maken. Naast deze drie dames kunnen ook de andere vaste deelnemers aan het wereldkampioenschap in deze klasse aan de start komen.

Voor meer informatie over de Dutch MX Season Opener kunt u kijken op www.maclierop.nl