26.7 C
Amsterdam
25 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Motorcrosser Mark Boot geeft jonge talenten training: ‘Ik wil ze enthousiasmeren voor de sport’

Motorcrosser Mark Boot geeft jonge talenten training: ‘Ik wil ze enthousiasmeren voor de sport’

Ter voorbereiding op de Supercross in Goes kregen een aantal jonge talenten vanmiddag training van Mark Boot. Boot is de enige Zeeuw die meedoet in de hoogste en spectaculairste klasse, de Inters. Vol bewondering luisterden de deelnemers dan ook naar tips die ze kregen van hun idool: “Ontspannen op de motor zitten, dat is het belangrijkste.”

Het is de eerste keer dat de 11-jarige Noa Hoppener uit Yerseke op de motor stapt. Zodra ze voor een heuvel staat, raakt ze een beetje in paniek. “De eerste paar heuvels waren er stijl en toen vond ik het best spannend om eraf te gaan.” Ze bleef bovenaan stil staan totdat Boot eraan kwam. “Ik ben bij haar achterop gaan zitten en we zijn samen naar beneden gegaan”, zegt hij. Vanaf dat moment vond Noa het een stuk minder eng: “Hij is een goede leraar en heeft me geleerd dat hoe ik de bochten moet maken en de heuvels makkelijker kan nemen.”

Een andere gelukkige die training kreeg van Boot was de 9-jarige Djoan Kosten uit Yerseke. Hij doet dit weekend mee in de hobbyklasse en kijkt wel een beetje op tegen Boot: “Ik zou ook wel in die klasse willen rijden. Vandaar dat ik naar hem ga kijken dit weekend want dat is echt gaaf.” Djoan vindt het harde rijden het leukste aan de motorcross, maar hij weet dat hij zich af en toe een beetje moet inhouden in de bochten. “Je kan niet altijd iemand inhalen op hoge snelheid. Ik ga dit weekend zeker mijn best doen om te winnen, maar het gaat ook om het plezier.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Bron: © Omroep Zeeland

Fotocredit: © Omroep Zeeland