18.2 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jorge Zaragoza en Stark Varg uitgesloten in Goes

Jorge Zaragoza en Stark Varg uitgesloten in Goes

Aankomend weekend zou de Spanjaard Jorge Zaragoza op een Stark Varg van start gaan in de supercross in Goes. Helaas zal dit niet door gaan. Ondanks dat de KNMV de transitie van een verbrandingsmotor naar een elektrische motor toejuicht, is er nog te weinig bekend over de gevaren van het rijden met een elektrische motor waardoor ze Zaragoze en Stark Varg geen toestemming kunnen geven om te rijden.

Omdat je o.a. met een accu en zuren te maken hebt, wil de KNMV hier eerst onderzoek naar doen zodat het vergunningtechnisch ook kan. Om met een elektrische motor tussen de normale crossmotoren te kunnen rijden in een wedstrijd, zijn extra voorzorgsmaatregelen nodig waaronder o.a. extra brandblussers en een coordinator die weet hoe hij met elektriciteit en een accu om moet gaan bij een noodsituatie.

In Engeland rijdt Stark Varg in het Britse Arenacross Kampioenschap en wisten met Jack Brunell de tweede wedstrijd in Manchester te winnen. Dit is ook niet zonder slag of stoot gegaan omdat de organisatie van deze wedstrijd ook veel extra veiligheidsmaatregelen heeft getroffen om dit te bewerkstelligen.

Momenteel is de KNMV er nog niet klaar voor om elektrische motoren toe te laten in wedstrijden maar alles wordt in het werk gesteld om de veiligheidsmaatregelen die getroffen moeten worden, goed in kaart te brengen, zodat dit in de toekomst gerealiseerd kan worden. Ook de FIM zit in dit zelfde traject. Ook zij gaven Taddy Blazusiak geen start bij de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap superenduro in Frankrijk, wat dezelfde rede was als hetgeen nu in Goes aan de hand is.