26.7 C
Amsterdam
25 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Onzekerheid over de Grand Prix van Argentinie

Onzekerheid over de Grand Prix van Argentinie

Met nog 7 weken te gaan tot aan de eerste Grand Prix in Argentinie, is er een verontrustend bericht naar buiten gekomen! De organisatie heeft op haar website het onderstaande bericht geplaatst:

Vanwege de vele vragen over de achtste editie van de MXGP Patagonië Argentinië 2024, op 9 en 10 maart in Villa La Angostura, laat de organisator van de race weten dat ze wacht op een formeel antwoord van de regering van de provincie Neuquén.

De organisatie van een internationaal evenement van de omvang van het FIM wereldkampioenschap motorcross, dat sinds 2015 regelmatig in Neuquén plaatsvindt, brengt natuurlijk maanden werk en planning met zich mee. De organisatie van de race is voortdurend in gesprek met de provinciale overheid. Gezien de huidige tijdlijn en het gebrek aan zekerheden heeft de raceorganisatie echter een formele brief gestuurd naar de gouverneur, Rolando Figueroa, en de minister van Toerisme van Neuquén, Gustavo Fernández. Ze zijn momenteel in afwachting op een reactie met als doel een gunstige ontwikkeling van een wedstrijd die een mijlpaal is geworden voor de sport en de regio.

De MXGP Patagonië Argentinië is één van de belangrijkste internationale evenementen in Patagonië met cijfers die een grote positieve impact voor de regio zijn. Niet alleen dankzij de duizenden fans van over het hele continent die naar Villa La Angostura komen om te genieten van de enige ronde van het kampioenschap op het Amerikaanse continent, maar ook vanwege het rendement van de investering dat deze wedstrijd oplevert.

De organisatoren van de race willen in het bijzonder de duizenden fans die details willen over de kaartverkoop bedanken voor het geduld en begrip. De intentie van de organisatie is om alle informatie zo snel mogelijk te verstrekken.

+Eventos (lokale organisator) en Infront Moto Racing (promotor van het kampioenschap) zijn bereid samen te werken voor een gunstige realisatie van de MXGP Patagonië Argentinië 2024.