18.9 C
Amsterdam
23 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Aaron Plessinger pakt zijn eerste zege in San Diego

Aaron Plessinger pakt zijn eerste zege in San Diego

De eerste zege voor Aaron Plessinger in het AMA Supercross Kampioenschap is een feit.

In de modder van San Diego wist Plessinger de finale van de 450 klasse te winnen en deed dit voor Cooper Webb en Justin Barcia. Jett Lawrence werd vierde voor Jason Anderson. Na de finish hadden Lawrence en Anderson flinke woorden met elkaar, wat vuurwerk beloofd voor de komende wedstrijden.

Chase Sexton, Eli Tomac en Ken Roczen kwamen ten val en moesten van achter uit het veld naar voren komen. Dit leverde hun nog een  achtste, negende en twaalfde plaats op. Jorge Prado werd netjes elfde in de finale.

Door de overwinning van Plessinger is hij nu ook leider geworden in het kampioenschap. Zijn voorsprong op Sexton is slechts 1 punt en Jett Lawrence volgt op 4 punten.

In de lites klasse ging Nate Trasher met de zege aan de haal voor Garrett Marchbanks en Jordon Smith. Jo Shimoda werd vierde voor Levi Kitchen. Smith blijft aan de leiding staan met een voorsprong van 8 punten op Kitchen en 10 op Marchbanks.

Uitslag finale 450 San Diego:

 

Tussenstand AMA Supercross Kampioenschap:

 

Uitslag finale 250 San Diego:

 

Tussenstand West Coast Lites Supercross Kampioenschap: