13.5 C
Amsterdam
20 mei 2024
Motocrossplanet
Home » 30 jarig bestaan van DeCarli Racing

30 jarig bestaan van DeCarli Racing

Gisteren vierde het De Carli-team haar dertigste jaar in het wereldkampioenschap motorcross. Hierbij waren veel toprijders aanwezig die er voor gezorgd hebben dat het team een hoofdrol heeft vervult in de Italiaanse sport. Het feest vond plaats op de crossbaan van Malagrotta in Italië!

Het evenement met de familie de Carli werd bijgewoond door de voorzitter van de Italiaanse motorfederatie, Giovanni Copioli, meervoudig wereldkampioen motorcross Antonio Cairoli (negen wereldtitels voor het Romeinse team), Alessio Chiodi (de eerste die een wereldtitel won met het De Carli-team, in 1997), en verbonden via video vanuit de VS, de Spanjaard Jorge Prado die drie wereldtitels won met De Carli, waarvan de laatste vorig jaar was.

Op een afgezet gedeelte gaven een tiental jongens een demonstratie van minicross terwijl Simon Laengenfelder, vorig jaar derde in het wereldkampioenschap MX2, verschillende ronden reed op de grote baan.

De teamstructuur die door het team wordt gebruikt voor het wereldkampioenschap MXGP was naast de baan gestationeerd. In 30 jaar geschiedenis heeft het team van Claudio De Carli 13 wereldtitels, 147 Grand Prix-overwinningen en 336 podiumplaatsen verzameld, met rijders als Antonio Cairoli, Jorge Prado, Alessio Chiodi, Claudio Federici, Simon Langenfelder, Mattia Guadagnini, Maximilian Nagl, Tanel Leok, Ken De Dijcker, Eric Camerlengo en Glenn Coldenhoff.

Een succesverhaal waarmee ze al jaren aan de top van de wereld staan. De film over de geschiedenis van het team was spannend terwijl op het podium verschillende coureurs uit de dertig jaar lange geschiedenis van het team om de beurt anekdotes en herinneringen vertelden.

Een hoogtepunt van de avond was de overhandiging van een speciaal ‘souvenir’ aan Claudio De Carli (helm van zijn eerste wereldtitel en van zijn laatste) door de meervoudig kampioen, Antonio Cairoli. Hiermee verzegelden ze beiden de vele successen die ze samen hebben weten te behalen. Cairoli won zijn eerste titel met het team in 2004 en zijn laatste in 2017 en hier bestond het cadeau ook uit want dit was een . “Een succesvol team klopt met één hart.”