26.7 C
Amsterdam
25 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Grotere prijzenpot voor het Nederlands Kampioenschap in 2024

Grotere prijzenpot voor het Nederlands Kampioenschap in 2024

Voor dit jaar zijn er op vele gebieden ontwikkelingen binnen de Nederlandse motorcross. Zo ook binnen het Nederlands Kampioenschap motorcross.

Om het voor de rijders interessant te maken om de competitie te rijden is er voor gekozen om bij een zestal wedstrijden een samenwerking aan te gaan met Motocrossplanet.nl. Hierbij zullen de KNMV, Motocrossplanet.nl en de clubs nauw samenwerken om er mooie evenementen van te maken. Deze wedstrijden zullen een mooiere aankleding hebben en worden voorzien van een grotere prijzenpot. Naast het dagschema heeft de KNMV ook nog een bonus voor de eindstand van het kampioenschap. Momenteel wordt hier nog hard aangewerkt en zal daarom later bekend worden gemaakt.

De zes wedstrijden waar een hoger prijzenschema zal zijn, worden georganiseerd onder de naam ‘’Dutch MX Nationals’’ en worden georganiseerd op de volgende data en circuits:

10-03 Oss

07-04 Lochem

09-05 Rhenen

30-06 Halle

07-07 Heerde

13-10 TBA

De andere wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap hebben geen verhoogd prijzenschema. Deze wedstrijden zijn ook open gesteld voor Buitenlandse rijders.

Bekijk hieronder het dagschema van het prijzengeld per klasse:

Meer informatie zal binnenkort bekend gemaakt worden op www.motocrossplanet.nl en www.knmv.nl