18.2 C
Amsterdam
19 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Ook dit jaar veel kwaliteit achter het starthek bij de Dutch Masters of Motocross

Ook dit jaar veel kwaliteit achter het starthek bij de Dutch Masters of Motocross

Nog iets meer dan zes weken en dan gaat de Dutch Masters of Motocross 2024 van start op het bosrijke circuit van Harfsen. De rijders en de teams zijn volop in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, evenals de organisatie. De interesse voor de competitie is groot waardoor het ook dit jaar weer onvergetelijke, spannende wedstrijden zullen gaan worden.

Jeffrey Herlings komt terug om zijn titel in de 500 klasse te prolongeren maar ook Calvin Vlaanderen en Brent van Doninck van het JM Honda Racing team hebben hun deelname aan de competitie al toegezegd. Het JM Honda Racing team is al jaren een vaste waarde in de Dutch Masters of Motocross en zij hebben ook dit jaar weer een mooi team. De ervaren van Doninck maakt hier deel van uit maar ook de getalenteerde Hakon Osterhagen (wereldkampioen 125 2022) en Max Werner (3e in EMX125 in 2023) rijden voor dit team en komen uit in de MX2 klasse! In 2023 hadden we naast Herlings en Vlaanderen nog vier Nederlanders in de top tien: Micha Boy de Waal (5), Sven van der Mierden (7), Lars van Berkel (8) en Mike Bolink (10). Uiteraard zullen ook zij weer hoge ogen willen gooien.

Rick Elzinga komt in de MX2 klasse aan de start. De crosser uit Zenderen wist in 2022 de titel te pakken en is een grote favoriet om die titel ook dit jaar te pakken. Maar in deze klasse komt ook veel jeugdig talent aan de start met daarbij Cas Valk. De EMX125 en EMX2-T kampioen kende in 2023 een zeer sterk seizoen in het EMX250 Kampioenschap en wist in deze klasse niet alleen manches te winnen maar pakte ook een eindzege. Jens Walvoort zal dit jaar voor het KTM SB Racing Team het volledige wereldkampioenschap MX2 gaan rijden maar ook zien we hem aan de start bij de Dutch Masters of Motocross! Deze klasse zal aangevuld worden met veel sterke internationale rijders waardoor u het niet mag missen.

De 125cc klasse is altijd genieten en dat zal dit jaar niet anders zijn. Nu regerend kampioen, Janis Martins Reisulis, de overstap heeft gemaakt naar de MX2 klasse is de weg vrij voor vele toptalenten om op jacht te gaan naar deze felbegeerde titel. Gyan Doensen werd vorig jaar vierde in de eindstand en gaat als kanshebber van start in dit kampioenschap. Uiteraard is de wedstrijd nog niet gereden en zullen jeugdtalenten als Dani Heitink (Dutch Masters, ADAC 85 en wereldkampioen 85 in 2023), Dean Gregoire (3e in het wereldkampioenschap 85), Dex Kooiker (3e in het Europees Kampioenschap 85cc) en Jarne Bervoets (vice wereldkampioen alles op alles zetten om zichzelf te laten zien. Maar er zijn er meer want ook Kasimir Hindersson zal aanwezig zijn en die liet vorig jaar in zowel het EMX125 als de Dutch Masters of Motocross al hele mooie dingen zien.

Uiteraard verwachten we ook vuurwerk in de 85cc klasse. Hierin zien we veel Nederlandse toppers zoals Dex van den Broek, Timo Heuver, Jannes Vos, Kenzo Jaspers, Teunis Spijkerman, Jenairo Beerens maar ook de zoon van voormalig Grand Prix-rijder Aigar Leok, Lucas Leok, zal in deze klasse voor succes gaan.

Kortom het gaan weer knallers van wedstrijden worden waarbij we in de komende weken nog vele namen de revue zullen laten passeren.

Dutch Masters of Motocross kalender 2024:
17-03 Harfsen
01-04 Oldebroek
21-04 Markelo

Fotocredits – Stijn Vanoverbeke