18.2 C
Amsterdam
19 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Adamo wint tweede manche MX2 in Mantova, Everts pakt dagzege

Adamo wint tweede manche MX2 in Mantova, Everts pakt dagzege

De tweede manche van het Italiaans Kampioenschap MX2 in Mantova is gewonnen door Andrea Adamo. De regerend wereldkampioen nam kopstart maar door een fout in de beginfase moest hij Valerio Lata en Liam Everts laten passeren. Lata reed vervolgens een lange tijd aan de leiding totdat Everts toe sloeg en hem wist te passeren. Everts reed netjes over het met sporen bezaaide circuit maar kwam in de slotfase toch nog onder druk te staan van Adamo. Toen Everts bij het inrijden van een bocht tot stilstand kwam door een vallende achterblijver moest hij de koppositie afstaan aan Adamo. Everts bleef hier rustig onder en finishte achter Adamo als tweede, wat hem de dagzege opleverde.

Lata werd derde voor Simon Laengenfelder, die in de eerste bocht ten val was gekomen. Laengenfelder kwam sterk terug naar voren en wist tijdens de wedstrijd de snelste rondetijd neer te zetten. Met deze vierde plaats verzekerde Laengenfelder zich tevens van de Italiaanse titel in de MX2 klasse.

Cas Valk reed lang op een vierde plaats en kon de kopgroep volgen. Enkel Laengenfelder kwam er nog langs waardoor Valk op een goede vijfde plaats werd afgevlagd.

Bradley Mesters was lange tijd in de top tien te vinden maar finishte uiteindelijk als twaalfde!

Fotocredits – Photographic Art

Tweede manche MX2:

Totaaluitslag MX2:

Totaal Italiaans kampioenschap MX2: